Sociaal gedrag?

Stel je bent op een verjaardag van een goede kennis. Er is nog een vriendin van de jarige op bezoek en de rest komt een aantal uren later. De vriendin van de jarige zie je voor het eerst hier maak je mee kennis. De jarige praat alleen met de vriendin en ze hebben het over mensen die jij niet kent gebeurtenissen waar jij niet bij bent geweest. Als je er op in probeert te haken richt de jarige zich weer alleen naar die vriendin. Oftewel je voelt je er voor spek en bonen bij zitten. Is dit normaal gedrag van de jarige of ligt dit aan mij. Hoe zou jij hier mee omgaan?

Toegevoegd na 2 dagen:
Bedankt voor alle reacties! Wat ik zelf nu ga doen is het nog eens op een luchtige manier bespreken (dus niet op de verjaardag zelf) met de goede kennis. Zo van; "goh hadden jullie elkaar al lang niet gezien? Want ik merkte dat jullie veel 1 op 1 aan het praten waren." Dus het antwoord van Jena vond ik het beste.
Maar ook in het antwoord van Wipje vond ik erg goed. Door eerst op een komische manier het gesprek op een ander spoor proberen te brengen.

Toegevoegd na 2 dagen:
ps: ik was trouwens wel uitgenodigd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Goed gastvrouw/heerschap is het verdelen van je aandacht onder al je gasten. Doe je dat niet dan getuigd dat van slechte manieren. Ik zou opstappen en ze nog een prettige avond wensen.

Het is onbeschoft en ik zou weg gaan.

Ga wat door het huis heen zwerven. Misschien kom je leuke dingen tegen. Ga gerust op het bed van je vriend liggen. Als er een TV staat op de slaapkamer van je vriend zet die dan gerust aan. Op een gegeven moment zal je vriend ook wel aandacht voor jou hebben.

Ik weet niet hoe goed en hoe lang je deze jarige al kent. Ben jij misschien gewoon te vroeg op visitie gekomen, en wilde hij of zij eerst vooral ff lekker met zijn/haar vriendin bij praten? Of is de rest te laat? Dat lijkt me belangrijk om te weten. Het is hoe dan ook niet erg correct van iemand, die jou wel heeft uitgenodigd, om je dan zo links te laten liggen. Op een vriendelijke manier zeggen: Gôh wat ben je vroeg (mocht dat zo zijn) was toch wel het allerminste. zodat je wist wat er aan de hand was. Ik denk dat ik persoonlijk op zou stappen al dan niet onder het uitspreken van de woorden: Ik geloof dat ik wat te vroeg ben, ik zal jullie dus verder maar met rust laten (of iets in die trant) en, in elk geval voorlopig, dan niet meer terug komen. (In elk geval die dag niet meer! )Graag of helemaal niet, nietwaar..........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100