Hoe zeg je op een nette manier tegen je collega dat zijn gulp iedere keer open staat.?

Ik zeg meestal ,doe de garage deur even dicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer het op een zo luchtige mogelijke manier te zeggen, dan is de schok het minste. Zo van: " zal ik hem ook even open zetten". Dan komt natuurlijk de vraag " wat open zetten, wat bedoel je? ". Dan heel zachtjes en subtiel..... je gulp staat open...... Oeps!!............ rode kop.....en roets zei de rits........... Pas veel later als de schrik en de rode kop over zijn, kan je hem vertellen dat het meer gebeurt, maar weer heel subtiel hé , zonder een grijns!

Gewoon zeggen. 'Je gulp staat open'. Als het te vaak voorkomt kun je gewoon vragen, hoe het komt dat hij vergeet zijn gulp dicht te doen. Sommige mensen zijn wat dat betreft niet zo oplettend en vinden het echt niet erg dat je het zegt.

Een nette manier om tegen je collega te zeggen dat zijn gulp openstaat is te zeggen dat zijn gulp openstaat ;-)

gewoon zeggen : je gulp staat open, wil je hem even dichtdoen, het toch hier een beetje

Gewoon: 'Is de rits van je gulp kapot?'

Ik zeg dan: je duiven vliegen weg. Dat wordt hier in de regio goed begrepen.......

Zeg kerel,er staat iets open in het verlengde van je stropdas! En nu maar hopen,dat ie een stropdas draagt.

Het gebeurt wel eens ooit meer bij een man| wel de knoop dicht maar niet de rits. Daarom zeg ik dan: je hebt vergeten je rits dicht te doen. Het woord ""gulp"" vind ik in dat geval (ouderwets als ik soms ben) licht genant.

je kan zeggen: "Na gebruik de sproeier (of de waterslang) weer goed opbergen svp" . of "Je losklep staat weer open".

5 december komt er weer aan, koop een gulp bij de fournituren winkel, maak er een mooi gedicht bij en leg dat op zijn bureau...

Stel voor om te switchen naar broeken met knopen.

Wil je hem een beetje frisse lucht geven .

Als zijn gulp steeds openstaat zou je kunnen zeggen;"weet je dat je met een veiligheidsspeld onder je rits het voorkomen kan dat hij steeds naar beneden schuift"? Het werkt nl. echt, de dwarse veiligheidsspeld fungeert als obstakel die de trekker van de rits tegenhoudt. Kan best zijn dat de rits geen stopper meer heeft bij die ene broek.

Zeg gewoon dat zijn gulp openstaat. Als het goed is waardeert je collega je directheid. Niks is namelijk erger, dan dat mensen wel zien dat je gulp openstaat, maar er, om wat voor reden dan ook niks van zeggen. Als je er dan aan het eind van de dag dan vervolgens zelf achterkomt dat je uren lang er zo bij hebt gelopen, is dat een stuk minder prettig, dan dat je er even op gewezen zou zijn.

Bekend "probleem" haha! Eigenlijk ben ik meestal (te) direct en zeg het (of andere vergelijkbare thema's) zonder 'omwegen' maar slik dit na stel bloopers nu in en stem meer de reactie/opmerking af op inschatting op die persoon zelf. Jij kent hem als collega en als dit geregeld voorkomt en hij normaal in de omgang is, niet provocerend of juist heel verlegen, of altijd slordig, of druk persoontje die in alles "snel" is enz? Soms kan ook de leeftijd meespelen als je hem zoiets wil mededelen. Eigenlijk ligt "hoe je dit zegt" meer aan jezelf of aan zijn manier van overkomen. Kan schriftelijk ook gedaan worden, via zijn email bv, of gewoon een kladje geven ;) Onder intussen de vele antwoorden kan je al genoeg adviezen lezen :) Puur technisch kan dit mankement ook nog zijn, want de goede ritsen kennen soort 'rem of slotje' en soms wens ik in vele en vaak bizarre gevallen dat alle ritsen dit hebben ;) Voorbeeld uit de praktijk en waar ook voor mij tijdelijk geen 'oplossing' mogelijk was zonder alle mogelijke gênante en publiekelijke ophef? Lang geleden en toen nog als violist, was het Jaap van Zweden die optrad. Maar heel zelden bezoek ik zulke soort concerten, maar door stom toeval toen wel, en zelfs op de 1e rang/rij aldaar! Enorme stilte in zaal toen de eerste solistisch noten uit zijn viool kwamen... Shit... en heb echt tot aan de pauze mijn lach moeten inhouden, zie ik hem met ook open gulp, wel klein stukje weliswaar maar er priemde uit dat stukje gitzwarte broek ook nog stukje van zijn kraak-witte overhemd!!! Wat kan dan een concert lang duren! ;) Maar er zijn 'ergere dingen' en kan eigenlijk ook wel als variatie op deze vraag gesteld worden? Hoe maak je iemand zonder te kwetsen of openbaar voor gek te zetten duidelijk dat er vanuit zijn neusgat een bulletje gedroogd SNOT bungelt en aan de neusharen vast zit? Misschien is dit "mijn tic" maar zoiets valt me vaak zo heftig op dat ik "niets anders meer zie of goed hoor" (bloos). Zo iets gaat geheel eigen (fantasie) leven leiden! ;) Toen me ook dit overkwam (was aan loket van ambtelijke instantie) heb ik na goede overwegingen dit dus maar wel gezegd tegen die man. Best nog netjes en is me gelukt om zelfs niet te lachen! Nadien dus wel en ook nu zit ik weer met dikke smile hier op GV te typen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100