Waarom heeft iedereen een TV?

Of zijn er nog mensen die er geen hebben?

EDIT: paar vliegen in 1 klap:
- klopt dat ik er geen heb.
- vindt het niet bevorderlijk voor de communicatie.
- het is ook niet acceptabel volgens de Bijbel (met name: godslastering)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het maatschappelijk gewenst is dat je een TV in huis hebt en dat je kijkt... De TV is het ideale middel om je slecht te voelen, geen ander ding in je huis kan je zo snel en zo lang slecht laten voelen... En iedereen met macht wil dat je zo´n ding aan hebt staan. Elke instantie die reclame maakt voor zichzelf wil dat je kijkt... Elke politieke partij wil dat je kijkt... Elke omroep wil dat je kijkt... Het is zelfs zo dat als je niets meer betaalt en de deurwaarder komt alles ophalen in huis, dan mag de aansluiting én je tv in huis blijven, wist je dat? Dus ook zonder geld mag je doorkijken, want dat is een must... Dus wil je je slecht voelen, kijk naar het nieuws, kijk naar reclame... Hebben we wel in de gaten dat in bijna elke reclame gelogen wordt en dat de persoon in die reclame je gewoon aan staat te schreeuwen, bijna zonder uitzondering... Vroeger was het alleen maar aanprijzen van eigen waar, toen kwam dat het lollig was en nu wordt je gewoon afgezeken, als het maar blijft hangen de boodschap... Maar het resultaat is dat zij dus jou ongelukkig gemaakt hebben dat jij die nieuwste iPod nog niet in je bezit hebt... En amusement is toch ook een aanfluiting, nu is het de mode om anderen naar huis te sturen. Overal zie je het nu, competitie, de een moet vechten en beter zijn dan een andere... Slecht voelen dat is dus weer waar het om draait... Maar dat willen we toch, wat ga je doen als je even een uurtje niets te doen hebt... Doe maar een test, ga een uur totaal niets zitten doen, wat gebeurt er dan vanzelf in jou, je gaat zitten denken over zaken die je een slecht gevoel geven, is het niet zo? En als je die wens hebt, dan heeft de maatschappij daar een hulpmiddel voor: De TV... Een film kijken is toch niet meer mogelijk... Het is al zo moeilijk om te geloven wat er gebeurt in een film en dan om de haverklap een reclame, hoe kan het toch dat we dat pikken? Is mij echt een raadsel... Ik kan geen film kijken op tv, weg ermee. Ik download een dag later de film wel op usenet zonder reclame en dan kijk ik wel ongestoord... Wij willen ons slecht voelen en daar gebruiken de tv voor... :-))

Waarom? Om met de tijd mee te gaan. De TV brengt je vermaak, nieuws, een andere kijk op de wereld..

Ik denk vooral voor vermaak en informatievoorziening. Ik heb overigens geen tv, maar een tuner in mijn pc (maar goed, ik kijk dus wel tv).

Niet iedereen heeft tv. Las zonet dat jij er geen hebt.

+1 voor goede vraag. Ik denk dat het gewoonte / gewenning is. Ik heb er zelf wel een, maar ik kijk er amper naar, dat is ook wel eens anders geweest, maar ik vind dat de meeste programma's echt ronduit vervelend zijn de laatste jaren, afgezien van een paar leuke series en soms een programma op discovery is er voor mij eigenlijk niets meer bij. Dat van die series moet ik eigenlijk nog wat nuanceren, er wordt zo raar omgesprongen met de volgorde van aangekochte series dat er geen touw meer aan vast te knopen is op sommige zenders, dan kijk ik ze liever van begin tot eind als ik ze gedownload of gekocht heb. Mag ik trouwens vragen waarom jij geen televisie hebt BvB, is het een bible-belt iets in jouw geval? :)

hmm volgens mij las ik net dat jij er geen had maar gezellig rond de tafel zat. ''te kletsen?" correct me if im wrong..

Er zijn wel mensen die geen tv hebben. Ik heb begrepen dat jij er één van bent ;-) Toegevoegd op 29-04-2009 12:13:04 En de mensen die er wel één hebben..... Omdat er een behoefte is gecreeerd.

Ter leering ende (vooral) vermaeck. Om op je werk of op school mee te kunnen praten :-) Het hoort bij de verworvenheden van de moderne mens en niet meer weg te denken voor bijna iedereen. Er zijn mensen die geen TV hebben. Jij bijvoorbeeld :-) las ik ergens op deze site. Verder zijn er ook nog met name gereformeerden die geen TV hebben, dacht ik.

Het is een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van alles dat er in de maatschappij gebeurt. Daarnaast kan het een bron van vermaak bieden. Hoewel ik (zeker nu de zomermaanden er weer aankomen) steeds meer het kassie verruil voor een boek. En er zijn ongetwijfeld nog wel mensen die geen tv hebben (of pretenderen er geen te hebben, hoewel ze vaak verrassend goed op de hoogte zijn van wat er allemaal op de tv is).

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/3705/L...

Ik heb thuis een blinde muur die erg in het oog zou springen zonder tv; mijn hele bankstel is er op gericht. Al moet ik zeggen dat ik de tv voornamelijk gebruik om films op te kijken en spelletjes op te spelen. Wat er tegenwoordig op tv uitgezonden wordt geeft mij het idee dat ik heel goed zonder tv zou kunnen....

Ik moet eerlijk zeggen. Ik heb mijn tv zelden aan. Ik heb hem vaker aan om dvd's mee te kijken (Ik hou wel van films), als ik hem al aan heb dan kijk ik naar discovery of natgeo. Dit laatste doe ik slechts 1 keer in de 3 weken ofzo.

Ha, die BvB; De TV is voor veel mensen een belangrijk informatie- en amusementskanaal. Voor mensen die zelf de wereld niet kunnen, mogen of willen ontdekken is het een mogelijkheid hun blik wat te verruimen. En omdat ook informatie sneller en breder kan worden verspreid draagt het wel degelijk bij aan communicatie, zij het misschien niet aan interactie.

Persoonlijk heb ik vooral een tv om nieuws te kijken, vooral om series te kijken die ik gedownload heb en heel af en toe een avond onderuit gezakt rommel te kijken. Ik bemerk dat wanneer je bewust een film of een serie aanzet, je er veel meer van geniet dan wanneer je een avond rondzapt, dan is ineens de avond over en heb ik nog geen programma afgekeken. Dat zou ik mensen wel mee willen geven, een beetje bewust kijken. Wat God hiermee te maken heeft ontgaat mij persoonlijk een beetje.

Ik heb wel een TV. Zo kan ik, als er eens iets interessants komt, kijken. Maar mijn TV staat bijna nooit aan. Ik heb dit hele jaar "al" zo'n drie uur TV gekeken. Waarom? Gewoon, omdat er altijd wel iets interessanters te doen is dan TV-kijken. Of iets dat _moet_ worden gedaan, zoals de was. TV is voor mij één van de vele mogelijkheden tot vermaak of informatie, maar deze mogelijkheid staat vrij onderaan in mijn prioriteitenlijstje. Elke keer als ik iets leuks buitenshuis ga doen, en ik fiets erheen, of ik fiets terug van zo'n activiteit, zie ik huis aan huis het blauwige geflikker van de televisies. Heel Nederland zit dan naar iets te kijken. Pure armoe vind ik dat. Het enige nadeel van mijn geringe TV-consumptie is dat ik soms niet mee kan praten met collega's of vrienden. Dan hebben ze het over een of andere serie. Of er wordt iets gezegd dat kennelijk grappig is, en dat ik niet begrijp. Blijkt het uit één of andere reclame of serie te komen. Maar moet ik dan meerdere uren per week opofferen, elke week weer, alleen maar om zo heel af en toe wel te weten waar vrienden/collega's het over hebben? Neen, driewerf neen!

Ik heb thuis een tv, en vind sommige dingen leuk om te kijken. Maar eerlijk gezegd staat hij bijna niet aan. Ben veel te druk met andere dingen om ook nog veel tv te kijken!

En ook van mij een plusje. Een antwoord op je vraag kan ik niet geven eigenlijk. Ik heb wel tv en waarom ? Omdat er soms ook leuke dingen op komen

Omdat de mensheid van nature op zoek is naar genot. Amusement is een onderdeel van genot en TV zorgt hiervoor.

Wij hebben geen tv, hoofdzakelijk door de vele reclames en "achterlijke" praatprogramma's

Zolang je in je hoofd hebt dat er zondige dingen gebeuren op TV, zouden dat ook de dingen zijn die je zag als je keek. Het filter in je brein bepaald dat. Als je overtuigd was dat het een religieus waardevol instrument was, zou je daar steeds weer bewijzen van zien. Zo werkt je brein. De meeste mensen zien er een bron van informatievoorziening en tijdverdrijving in. Dan is het dat ook voor hen:) En daarom hebben ze hem. Niet meer en niet minder. En zeker niet zondig:)

Zodat je weet wat er in de rest van de wereld gebeurt, zodat je eventueel kan helpen. Voor vermaak. Ter ontspanning. Leerzaam. Als je een televisie gids hebt, kan je (evt. samen met internet) bekijken welke programma's je wel en niet gaat bekijken. Sommige programma's kan je er toch wel zeker van zijn dat ze niet godslasterend en/of -in jou ogen- op andere manieren niet te bekijken zijn. Ik vind internet met allerlei ´beperkingen´ niet te vergelijken met televisie. Adult, dating, spyware, drugs, enz. oke. Maar het blokken van 'alternatieve levensstijl', wat daar ook onder valt? Of sport en games (laatste natuurlijk vanuit gaan dat de gewelddadige en seksueel getinte games daar niet onder vallen omdat die vanwege andere dingen al worden geblockt)? Ik weet niet of je ook kinderen hebt, maar mogen die zelf niet beslissen of ze 'alternatieve levensstijl' of 'sport' bekijken? Een beetje een ruime blik op de wereld krijgen, zodat ze zelf mogen bepalen welk geloof / cultuur bij hen past? Als je geen kinderen hebt, dan moet je het natuurlijk allemaal zelf weten, als jij het prettig vind moet je het vooral zo doen :) Maar waarom ik tv heb is vanwege bovenstaande (eerste alinea) regels.

Voor mij persoonlijk ter informatie en vermaak, programma's of wii-spellen. Ik heb er dus zelf wel een. Als je me toestaat een vraag terug te stellen? (Iets wat ik me al geruime tijd af vraag) Als TV volgens de bijbel niet acceptabel is, hoe zit dat dan met internet? Is de kans op internet niet nog veel groter om met godslastering in contact te komen? TV-zenders zijn over het algemeen een stuk kritischer over wat ze uitzenden dan wat er door jan-en-alleman op het internet geplaatst wordt. alvast bedankt

Ik heb er alleen maar een omdat ik wielrennen zo'n mooie sport vind om te zien. Daarnaast gebruik de tv voor dvd's die ik interessant vind. Het avondprogramma van de zenders interesseert me vrij weinig en ik merk dat ik heel goed een avond door kan komen zonder tv (en internet).

Ik denk dat iedereen een TV heeft, omdat dit medium zowel beeld als geluid heeft. Een TV is het medium met de meeste mogelijkheden, althans dat was ze voordat Internet ontstond. Ook kunnen via de TV, wanneer er een bijzondere gebeurtenis plaatsvindt, meteen beelden van die gebeurtenis worden getoond aan alle TV-bezitters. Ik had zelf in de tijd van de moord op Pim Fortuyn geen TV en vond achteraf dat ik daardoor veel nieuwsfeiten heb gemist of niet volledig kon ervaren.

BVB, ik snap je vraag niet. Misschien is er wel wat loos met mij maar.... de tv die door de bijbel wordt verketterd voor godslastering...? Sorry, maar dat staat niet in mijn bijbel geschreven. Een ander punt... ik kan je vraag niet beantwoorden omdat ik niet voor iedereen kan spreken. Wel voor mijzelf. Ik kan de bijbel met de tv vergelijken. Als ik mijn bijbel lees dan zit ik in de stilte en heb niemand om mij heen. In deze tijd overdenk ik de bijbel. Soms met een naslagwerk ernaast om bepaalde uitspraken beter te kunnen begrijpen. Dus als ik het goed begrijp is volgens jou bijbellezen, zoals ik ermee omga, niet goed/bevoordeljik voor de communicatie met andere, of toch wel.....? Want uiteindelijk, wat is, wat zijn de effecten van hoe ik mijn bijbel lees? Ik hou van praatprogramma's en survivalprogramma's en programma's over de bijbel op discovery etc. Praatprogramm's zijn meningvormend, daar wordt ik dus wijzer van en kan ik mijzelf beter uitdrukken, of ik begrijp andere mensen beter dan voorheen. Survivalprogramma's vindt ik leuk omdat ik nogal een avontuurlijk mens ben en graag wandel in wilde gebieden. Wat is het probleem met tv kijken? Het geeft mij zelfs kennis over de bijbel wat ik voorheen niet bezat? Hoe zo Godslastering...? Hoe zo niet bevoordelijk voor de communicatie? Ik zie het anders... Immers mensen, en ook christenen, hebben een keuze vrijheid van God gekregen want God is geen dictator maar liefde en zoals je weet, ware liefde kan geen gebondenheid zijn maar luisterd naar elkaar en geeft om elkaar etc.. En als je de liefde van God begint te begrijpen, wat in een persoonlijke relatie met Hem tot stand komt en groeit, dan ren je voor Hem. Dan gebruik je Gods naam niet ijdel. Andere mensen zullen dat altijd blijven doen, en ja... ook tijdens de boodschappen die ik voor mijn vrouw doe, je kunt het toch niet uitbannen mits je jezelf compleet isoleer! Dus wel of geen tv... Ik zou zeggen kijk alleen naar de EO (Evangelische Omroep), in het tv blad staat alles vermeld wanneer zij een uitzending hebben. Godslastering..? :-0?

Ik kijk tv als ik me verveel, en mijn vrouw niet al een serie aan het kijken is. Uiteindelijk is dat zelden tot nooit. Toen ik pas op mezelf woonde had ik (nog) geen tv, en dat heb ik jaren volgehouden. Er was toen ook nog geen internet, en toen het er was moest je duur inbellen, dus deed je dat ook maar mondjesmaat. Een keer heb ik bij een ander televisie gekeken, omdat onze muziekvereniging bij een programma van Bart de Graaff in de uitzending was (een klein kind kreeg een verjaardagskado, wat een drama was dat ;-). Maar waarom heeft iedereen zo'n ding? Omdat we er allemaal een hebben. Daarom heeft iedereen een hyves en een twitter (en doen er nix zinnigs mee), en doe je nix in deze wereld als je geen (mobiele) telefoon hebt.

gemakkelijk vermaak, hoef ik de visite niet te entertainen, zet ik ze gewoon voor de tv.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100