Volgens het CBS komt crimineel gedrag bij Marokkanen vaker voor dan bij autochtonen en andere allochtonen. Is die conclusie racistisch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Het onderzoek doen is wel racistisch. De conclusie ervan niet.

Het onderzoek is niet racistisch. In een onderzoek worden bepaalde factoren meegenomen, zoals afkomst, leeftijd, woonplaats, man/vrouw, het soort delict enzovoorts.. De uitkomsten hiervan geven uiteindelijk aan hoe oud de gemiddelde crimineel is, of het man of vrouw is, wat de culturele achtergrond is enzovoorts. Ofwel, het is gewoon de feiten op een rijtje zetten en kijken wie de meeste van welk soort delicten heeft gepleegd. Toegevoegd na 1 minuut: Derhalve is de conclusie dus ook niet racistisch, want het is een feit, gebaseerd op onderzoek (aantal meldingen e.d.) naar criminaliteit.

Nee verre van racistisch. Realistisch........!

De grootste criminelen zijn autochtoon dus of het CBS gekeken heeft naar de misdrijven weet ik niet. De onderzoek lijkt mij ook racistisch. De conclusie niet. Er is een officieel cirkel voor hoe criminaliteit ontstaat bij allochtonen. Ben alleen vergeten hoe die heette. Het begint bij slechte huisvesting, hoop daalt, frustratie ontstaat, groepen worden gevormd, nationalisme voor eigen land ontstaat, criminaliteit/vandalisme, vooroordelen racisme van buiten, etc. Zoiets stond in de cirkel. En er wordt in NL niet veel aan gedaan terwijl de oorzaken bekend zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100