Welke festijn op Koninginnedag zou je adviseren te bezoeken met Amerikaanse toeristen?

Om ze Queens-day te leren kennen en laten meemaken zeg maar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen enkel festijn, maar wel rondschuifelen in de Amsterdamse Jordaan. Dat is echt een uniek gebeuren voor buitenlanders.

Ik zou ze zeker meenemen naar onze hoofdstad. Wel even waarschuwen voor gebruik van onze Nederwiet, dit is veel sterker dan het spul dat ze gewend zijn.

Gewoon standaard zoals het in veel dorpen en steden gebeurt, rommelmarkt, oude ambachten markt, misschien een kermis en natuurlijk een oranje tompouce! Maar neem ze in vredesnaam niet mee naar Amsterdam op een tijdstip dat het grootste deel van de bezoekers al volkomen lam en half gekleed is, krijgen ze meteen de shock van hun leven en een lekker beeld van nederland...

Ik denk dat om het even welk festijn goed is. Een Amerikaan zal het allemaal nieuw en leuk vinden en dat herhaaldelijk laten blijken. Ga een rommelmarkt op ofzo. Shop till you drop, baby!

Bronnen:
Born and bred in the USA (tot '94 dan)

Amsterdam is super vooral met alle grachten vol oranje mensen. Of elke andere grote stad. Ik denk dat ze het geweldig vinden.

http://www.koninginnedagamsterdam.nl/2010/evenementen/ hier staat alles wat er te doen is vrijdag in onze hoofdstad je kan ook even naar de arena kijken,naar onze toekomstige kampioen en bekerwinnaar

amerikanen zijn dol op onze stroopwafels,zorg dat je t in tasje meeneemt en zodra ze zich toch gaan vervelen,deel je deze uit..feest gegarandeert!

Amsterdam: ga vanuit het station gelijk naar rechts, dan ga je richting Jordaan. Ga via de Haarlemmerdijk en de Haarlemmerstraat, Noordermarkt en dan de Jordaan in. Dan ontloop je de commerciele handelaren. Op bijna elk plein of hoekje of cafeetje is wel iets van muziek. Of, als er kleine kinderen bij zijn: het Vondelpark. Is uitsluitend voor kinderhandel (ik bedoel dus dat kinderen spulletjes verkopen), ook veel muziek. Recht vanuit het station kom je via het Damrak op de Dam, daar is het kermis, maar daar is het erg commercieel, moet je van houden. Kijk ook even naar de tv: de koningin en company is altijd erg leuk om naar te kijken.

Neem ze mee naar de plaats waar de Koningin zelf naar toe gaat. Misschien vangen ze een glimp van haar op, en vinden ze dat wel erg leuk.

Sleep ze nu niet direct amsterdam is, die is al leuk zonder koninginnedag, dat zou ik een dag of wat later doen als daar tijd voor is. Bovendien kan je je kont niet keren in de hoofdstad, als je elkaar al niet kwijt bent kan je ook nergens rustig even vertellen wat er gebeurd en te zien is. Ga gewoon bij je zelf in de buurt de markt op na eerst de optocht met versierde fietsjes te hebben bekeken. Ook de spelletjes bij menig buurthuis zal het goed doen. En vergeet vooral de oranje bitter niet te laten proeven :-) Op zich is het overal een feestje en elke indruk is voor een buitenstaander uniek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100