Waarop wordt het niet mogen houden van honden in huis bij Moslims op gebaseerd?

Dit staat nergens in de Koran in tegenstelling tot oa het onreine varken voor de Moslim igg qua het verbod op het eten ervan.

Dat wij ook mensen van bv het platteland in Nederland hebben die honden buiten houden of honden voor de bewaking gebruiken is dat nog geen verbod ze binnen te houden, waarom zeggen Moslims grotendeels dat honden verboden zijn in huis?
Bovendien worden honden igg in Turkije ook ingezet bij reddingsactie´s.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hond is net als het varken een onrein dier, dat wil niet zeggen dat het niet gebruikt mag worden voor andere doeleinden.

Ten eerste Dat staat wel in de koran Ten tweede Het hebben van (een) hond(en) Is niet haram maar als je het binnen hebt gaan de 2 engeltjes die je beschermen het huis uit. Omdat een hond onrein is.maar een hond mag wel bij nood binnen gebruikt worden bijv als je blind bent Oh en in turkije heeft 70% van de mensen op het plattenland eem hond maar dan wel buiten omdat het daar gewoon warm is en er zijnvgewoon veel verschillen tussen nl en tr enz

Overgeleverd door Ibn 'omar (moge Allah tevreden zijn met vader en zoon) dat de boodschapper van Allah (Allah's vrede en genade zij met hem) heeft gezegd: "Een vrouw werd gekastijd vanwege een kat, die zij opgesloten had totdat zij (de kat) doodging. Daarom ging zij naar de hel. Toen zij haar opsloot gaf zij haar niet te eten en te drinken, en zij liet haar geen voedsel zoeken tussen de knaagdieren en insecten op de grond." (Boekharie, en Moesliem). De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft niet het houden van de kat als huisdier verboden gesteld maar heeft het slecht behandelen of zorgen voor het huisdier verboden gesteld en heeft direct een bestraffing genoemd voor degene die de dieren slecht behandeld. Hetzelfde geldt voor vogels of vissen, er is geen enkel bewijs om het houden van deze dieren als huisdieren verboden te stellen. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd tegen een metgezel genaamd 'Omayr: "O 'Omayr wat heeft An-noeqayr (een soort vogel) gedaan?" De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft het deze metgezel niet verboden gesteld om het dier vast te houden. De vraagstelling is een bevestiging dat de Profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) op de hoogte was van dit dier, en hij sprak altijd wanneer de grenzen van Allah werden overtreden. Het feit dat hij hierover niks zegt en op deze manier zijn vraag stelt is een bewijs dat het niet verboden is om deze dieren als huisdieren te hebben. Verder hebben degenen die het verboden stellen om vogels als huisdieren te houden geen enkel bewijs om dit te verbieden. En Allah weet het beste.

Bronnen:
Zie 1e reactie

Het verbod op het houden van honden als huisdier is gebaseerd op diverse ahadieth, waarvan hieronder enkelen: “Degene die een hond houdt, zijn goede daden zullen elke dag verminderen met 1 qeerat. Een andere uitspraak is, Allah beloont degenen die goed is voor een levend wezen. Je kunt er dus,net zo als in de bijbel, net die draai aan geven, die jou het beste uit komt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100