Waarom voelen mensen zich vaak minderwaardig aan een ander?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb eens gelezen dat het is omdat je van jezelf alle vieze, rare, of beschamende dingen weet, en over een ander niet. we weten dat iedereen poept, toch weet je vaak alleen van jezelf hoe vies of stinkend het kan zijn. ook alleen jij weet welke blunders je allemaal hebt begaan, of je stiekem eens een douchebeurt overslaat, hoe je s morgens ruikt.. zo projecteer je een heleboel negativiteit op jezelf, die je bij een ander niet kent..

Mensen zijn vaak onzeker, en vinden hun eigen prestaties daarom vaak minder waard dan als een ander de gelijke prestatie levert. Daarom is het moeilijk om te zien dat die ander niet veel geweldiger is dan jezelf, maar gewoon dezelfde twijfels & moeilijke keuzes moet maken als jezelf.

Het komt steeds vaker voor dat mensen hun kwaliteiten etaleren aan anderen en daardoor gaan anderen zich minderwaardig voelen. In feite is het niet zo maar het is gewoon een verschil van je voorstellen aan een ander en doen of je alles weet en overal een antwoord op hebt, dan voelt de ander zich minder.

Niet alleen minderwaardig, ook meerderwaardig. Dat heeft te maken met een minder of meerderwaardigheidsgevoel.

Omdat ze soms daadwerkelijk minderwaardig zijn. En wordt er dan ten onrechte over een 'complex' gesproken. Heel vreemd.

Het menselijk ego is constant bezig met het definiëren en bewaken van zijn grenzen, een deel daarvan is constant monitoren en vergelijken van zijn positie en form tegen over andere ego's. Als het merkt dat een dreiging bestaat van een andere ego of van een situatie die het kan verkleinen of zijn grenzen te schenden gaat het ego vragen van zijn eigenaar om te corrigeren, dat doet het ego door gebruik te maken van verschillende middelen waarvan minderwaardigheid een heel belangrijk instrument is. Het voelt minder en het roept om meer want het liefst zou het ego altijd meer-waardig willen zijn. De actie die er volgt door de eigenaar van het ego is vaak een onbewuste overdreven paniek reactie die het ego allen kortdurend voldoening geeft. Met meer controle over een ego komt minderwaardigheid minder vaak voor.

De een is bv goed in het spreken en de ander niet, soms laat diegene die daar wel goed in is het heel duidelijk merken en dan kan die ander zich daardoor minderwaardig gaan voelen. Ik vind het erg jammer dat deze dingen gebeuren, ik vind dat geen een mens zich beter hoeft te voelen dan een ander mens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100