Mogen bewoners van een straat zondermeer gescreend worden?

Gisteren in de uitzending van netwerk bleek dat de bewoners van een complete straat gescreend zijn omdat de koningin hier door zou komen.
Maar we kennen toch de wet op de privacy; dus ik vraag me af of dit zomaar kan en mag?
Los van het feit dat ik niks te verbergen heb zou ik toch bezwaar aantekenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar heb je niets over te vertellen. De AIVD doet dan een antecedentenonderzoek naar elk persoon in die straat. Of je het leuk vindt of niet.

Ja dat mag in 's lands en des Majesteits veiligheid. Bovendien staat de uitslag de volgende dag niet in de telegraaf.

Ja het kan, als je bezwaar aantekend wordt je nog eens extra goed onder de loep gehouden.

Privacy....dat is inmiddels geheel voltooid verleden tijd. Zal niet meer terug komen...Alles weten ze of kunnen ze te weten komen. Met of zonder onze toestemming...dat doet er niet echt meer toe. Maar...het zou NIET moeten mogen...dat voorop gesteld. Omdat er weer zo'n gestoorde was...die de koninging had bedreigd...denk ik dat ze dit uit voorzorg gedaan hebben. Het is geloof ik in de mode...iemand bedreigen...ik hoor of lees niets anders zowat. Walgelijk...en ook ZO laf. Triest dat DIT in Nederland aan de orde is. Was nooit zo. Jaren geleden was het nog erger...als een idioot een vrouw of meisje had verkracht...dan mocht er bij de dader GEEN dna afgenomen worden....in verband met ZIJN PRIVACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat???? En die vrouw dan...en dat meisje dan....hun privacy dan?? Die is voor HUN HELE LEVEN naar de klote. Die zijn voor hun hele leven getraumatiseerd. Dat betekent: ANGST hebben....maand in maand uit, week in week uit, dag in dag uit, uur in uur uit, MINUUR IN MINUUT UIT...SECONDE IN SECONDE UIT. Kortom ...geen leven meer!! Niet te LEVEN ....gewoon. En dan zegt men dat de Belgen zot zijn???? Nou, het kon nog zotter dus. Bovendien...die mensen die alleen nog maar iemand weten te bedreigen...zouden nodig hulp moeten hebben want dat is toch wel een flink bewijs dat ze een NEGATIEF DENKVERMOGEN hebben!! En waarschijnlijk ook erg ongelukkig zijn in hun leven...en dat afreageren op ieder ander... ZOEK HULP!!! Iedereen kan zich gelukkig voelen maar soms moet je daar wel wat voor doen. Wen er maar aan...dat gescreen...over een aantal jaren krijgen we misschien wel allemaal een chip in ons nek...zonder dat we het weten misschien wel...waar al onze gegevens in staan. Even langs de scanner lopen ...en ze weten ALLES. Groetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100