Weten lelijke mensen dat ze lelijk zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang producenten en media een bepaald schoonheidsideaal propageren, en mensen laten zich daardoor leiden in hun idee van wat schoonheid om het lijf heeft, zal eenieder zelf kunnen toetsen of hij of zij aan dat ideaal voldoet. Geldt dus impliciet net zo goed voor "lelijkheid".

Dat zal ze ongetwijfeld verteld worden door andere mensen. Maar wanneer ben je lelijk?

schoonheid of lelijkheid zit in de ogen van de toeschouwer

ja, ik ben me er wel degelijk van bewust...

Iedereen weet hoe hij of zij eruit ziet. Of dat lelijk wordt gevonden subjectief en het probleem van degene die zich eraan stoort. Weet iemand met rood haar dat 'ie rode haren heeft? Weet iemand met 1 been dat 'ie maar 1 been heeft?

Het is zo dat lelijkheid slechts subjectief is, maar in onze maatschappij weten mensen wel vaak dat ze niet aan het algeheel geldend schoonheidsideaal voldoen. Dat maakt deze mensen niet tot slechtere mensen, en op ieder potje past een dekseltje.

Soms. Maar ook lelijk is een subjectief begrip. Er zijn mooie mensen die zichzelf lelijk vinden. Er zijn lelijke mensen die zichzelf mooi vinden en: Ook al doe het oog ook wat, uiteidelijk gaat het meer om hoe de persoon is dan hoe hij/zij er uitziet.

Het hangt er van af wat je lelijk vind voor een ander is dat mooi. Het gaat dus hoe je de dingen bekijkt. Als er iets is dat voor jou niet lekker smaakt is het voor een ander een lekkernij.

Volgens mij heeft iedere 'lelijkheid' zijn schoonheid. :)

Ja, lelijke mensen zijn intelligenter dan mooie mensen.

Als je teruggaat naar de definities van de woorden: 'weten', 'lelijk', en 'zijn', zal je merken dat jouw vraag niet klopt.

Volgens mijn moeder wel haha

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100