Hoe kun je mensen het beste manipuleren?

Zoals overtuigen enzo.

Toegevoegd na 3 minuten:
Zijn er boeken van ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lees het boek: 'Manipuleren kun je leren' van Frank van Marwijk. Hierin wordt heel mooi omschreven hoe je kunt manipuleren op een positieve manier.

diep in de ogen kijken,en een harde geloofwaardige stem heffen overtuigend overkomen

Met geld en seks lijkt mij, zo doet de oude adel het al vele eeuwen.

Dat is toch niet aardig. Maar als je het wilt kun je proberen etentjes aan te bieden en vooral heel aardig doen.

Met doorzettingsvermogen.

In het boek Manipuleren kun je leren van Frank van Marwijk staat de invloed op anderen door de manier waarop je jezelf presenteert centraal. De nadruk wordt gelegd op positieve manieren van manipuleren. Subtiele lichaamstaal en gedragsbeïnvloeding via onbewuste kanalen hebben een belangrijke plaats in het geheel. Je leert jezelf en anderen beter kennen en ontdekt hoe je je gedrag kunt afstemmen op de wensen en verwachtingen van anderen. Zo ontwikkel je vaardigheden om beter over te komen en effectiever te communiceren. Je weet de goede kanten van anderen te waarderen en zult ook zelf meer gewaardeerd worden om wat je doet en wie je bent. Je zelfbeeld en zelfvertrouwen zullen in positieve zin veranderen.

Bronnen:
http://www.lichaamstaal.nl/manipuleren.html

manipuleren is dingen naar je hand zetten (letterlijk: SP.mano/FR.main=hand). Dat hoeft niet per se negatief te zijn, ook al is dat in het nederlands wel vaak de lading. Als je iemand op een idee brengt wat goed is voor hem/haar en toevallig ook goed voor jou, dan ben je aan het manipuleren. Goed manipuleren lijkt me dan ook vooral als je win-win situaties kunt vinden, dan heeft iedere partij er iets aan! Net als bij verkopen, je krijgt een ander makkelijker zover om iets voor je te doen (van je te kopen), als daarmee ook voldaan wordt aan een behoefte van die ander. Oftewel: benoem de voordelen voor degene die je wilt manipuleren. Voorbeeld: als die van t milieu houdt, laat jezelf dan een lift aanbieden onder het mom van carpoolen.

Lees het boek: Zo krijgt u alles van iedereen gedaan van Jeffrey Wijnberg.

Bronnen:
http://www.wijnbergenwijnberg.nl/media/boe...

Door hun zwakke plekken te kennen en daarop in te spelen. Bijvoorbeeld: je weet dat je buurman maar niet kan kiezen waar hij op moet stemmen de 9e. Je weet ook dat hij een zwak heeft voor dieren. En dat hij de neiging heeft om precies het tegenovergestelde van jou te doen. Het is dan heel makkelijk om hem een duwtje in jouw richting te geven, door bv op te merken dat je maar niet snapt dat die Thieme, met haar bezetenheid voor beestenspul nog steeds rondloopt in die 2e kamer en meedingt naar een volgende periode. Kassa voor de PVDD.

door ze te brainwashen

Begin met het boek "The Art of Deception" van Kevin Mitnick. Hét standaardwerk voor wie wil leren manipuleren.

Je hebt denk ik vooral aanleg nodig maar of je daar nu blij van wordt??

Laat ik die vraag nu ook al eens gesteld hebben! http://www.goeievraag.nl/vraag/leren-manipuleren.29994 Ik kreeg ook het advies om het boek Manipuleren kun je leren van Frank van Marwijk te lezen. Ik heb dat gedaan en het is zeker een interessant boek. Manipuleren wordt hier niet beschreven als iets slechts, maar juist als een goede manier om anderen te beïnvloeden zonder dat zij daar persé slechter van worden. Je leert gewoon slim met mensen omgaan.

Bronnen:
http://www.lichaamstaal.com/manipuleren.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100