Waarom wordt het gebruik van geld niet afgeschaft ,en doen we alles gratis en als liefdadigheid?

dan zal er nooit meer diefstal en corruptie zijn aangenamer leven en nooit meer armoe.
iedereen die niet lui is heeft dan te eten en huisvesting.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou een hele goeie zijn. Maar tsjah voor niets gaat de zon op. En mensen willen beloont worden voor hun werk of daden. Wie dus harder werkt krijgt ook meer geld. En het geld dat er wereldwijd is zou eens wat beter verdeeld moeten worden over alle mensen over heel de wereld.

Dat is een heel mooi streven maar ik ben bang dat het voor de mensheid niet zal werken. Wij mensen willen waarde hangen aan onze prestaties. Als er geen geld meer is krijg je chaos. Wie bepaalt dan hoeveel jij waard bent? Wat doe je als je een huis wilt? Wat voor tegenprestatie moet je leveren als je een auto wilt aanschaffen enz. enz. Zolang de mens een ego heeft is orde noodzakelijk en geld schept nu eenmaal orde.

Wat een nobele gedachte, uit een zeker verlichte geest. Het leven zal zeker in waarde toenemen, en we zullen weer leren wat liefde is. Een heel goede vraag.

Dit is in theorie mogelijk. Bijvoorbeeld met het postkapitalisme. Iedereen ontvangt een periodiek budget. Niemand mag verdienen aan productieprocessen. En verder is alles wat in de natuur groeit gratis. Dan heb je er niks aan zoveel mogelijk uit de natuur te halen, want je kan het toch niet verkopen. Wanneer je iets wil kopen wat belastbaar voor het milieu is, zul je wel met periodieke budget datgene moeten betalen. Zoals benzine oid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100