Wat bedoelt Charlie Hebdo met 'Alles is vergeven'?

De nieuwste uitgave van Charlie Hebdo heeft een afbeelding van de profeet Mohammed op de cover met een traan op zijn wang. Hierbij houdt hij een bord vast met de tekst "Je suis Charlie" en "Alles is vergeven".

Ik denk dat ik de traan begrijp: Mohammed is er niet blij mee dat zijn volgelingen deze terreuractie gedaan hebben.
Het bordje 'je suis Charlie' zou dan betekenen dat ook Mohammed zich solidair verklaart met de makers van het weekblad.

Maar het 'alles is vergeven' begrijp ik nog niet. Wie vergeeft wie hier? Bedoelen de makers van het weekblad te zeggen dat ze de daders vergeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de Franse media zegt Mohammed in deze cartoon dat hij de cartoonisten vergeven heeft dat ze hem belachelijk hebben gemaakt. "The cover showed a man in a white turban it says represents the Muhammad. He is holding a sign reading "Je suis Charlie" ("I am Charlie") and with a title reading "Tout est Pardonne" ("All is Forgiven"), which French media interpreted as meaning Muhammad is forgiving the cartoonists for lampooning him, the story said."

Bronnen:
http://www.al.com/news/index.ssf/2015/01/c...

De media kan vanalles zeggen, maar dat is nu het mooie van cartoontekenaars. Een tekening van een man met baard en een tulband, met een tekst. Nergens staat dat dit Mohammed is, ook niemand weet hoe Mohammed er uitziet, hetzelfde als hoe Jezus altijd wordt getekend, een man met een baard een witte jurk en lang haar. Dit is ook een bepaalde voorstelling, want niemand weet hoe Jezus of Mohammed er werkelijk uizien. Dus voor de mensen die bij het zien van zo een tekening aannemen dat dit wel Mohammed moet zijn, kunnen ze bij de tekst denken wat ze willen. Ongetwijfeld verwijst het naar Mohammed, maar er is niks wat dit ook werkelijk bewijst. Dus de werkelijke betekenis is aan de tekenaar, verder blijft het interpretatie, van de kijker, en lezer van dit cartoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100