Hoe kan ik het beste op racistische opmerkingen reageren?

Hoi, ik zit ergens mee. Ik ben half Nederlands en half Nigeriaans. Ik heb dus een donkere huid. Ik heb vorig jaar al wat problemen gehad met mensen die mij uitscholden vanwegen mijn huid. Ik ben toen nar mijn ouders gegaan en hebben toen met deze kinderen aan tafel gezeten en het is een soort van opgelost. Maar ik durf nu bijvoorbeeld niet voor mezelf op te komen omdat ik bang ben een racistische opmerking terug te krijgen. Ook bijvoorbeeld als ik op straat loop word er "he neger naar me geroepen" ik vind dit heel vervelend en word er onzeker van. Hoe kan ik hier het beste op reageren? (Ik zit in klas 3)

Toegevoegd na 6 minuten:
(Ik ben echt wel trots op mijn huid hoor!) :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Om meer zelfvertrouwen te krijgen zou je een faalangst reductie training kunnen doen (is misschien bij jou op school) en verder is negeren denk ik het best want je zult het altijd houden omdat er altijd mensen blijven die racistisch blijven doen helaas..

Door het niet persoonlijk op te vatten en te realiseren dat het meer wat zegt over diegene die jouw uitschelden. En wat ook belangrijk is de omgeving waar je zit. In sommige omgevingen zijn mensen van een bepaalde ras niet geliefd en die omgevingen kan je beter ook vermijden.

Als je een kind bent, zoals jij, zullen nare opmerkingen soms nog veel harder aankomen omdat je niet begrijpt waar die vandaan komen en omdat relativeren iets is wat je nog niet goed geleerd hebt. Maar of je nou kind bent of volwassen: racistische opmerkingen doen altijd pijn. Maar misschien ga je er anders mee om als je ouder bent omdat je dan beter begrijpt dat het echt alleen iets zegt over degene die het doet, ook al blijft dat soms pijn doen. Probeer het nu alvast al een beetje zo te zien: degene die jou discrimineert op grond van je huidskleur wordt onzeker van jullie verschillen en heeft niet geleerd om die verschillen te respecteren. Vooral kinderen kunnen heel gemeen tegen elkaar zijn, ze proberen elkaar pijn te doen waar het ook het meest pijn doet. In jouw geval is dat je huidskleur omdat dat je aan de buitenkant anders maakt en omdat je dat niet kunt veranderen. 50 of 60 jaar geleden was het voor een kleurling nog erger in Nederland: er waren toen nog maar weinig mensen met een andere huidskleur. Toen voelde zo iemand zich helemaal alleen staan. Nog steeds zie je dat scholen in kleine dorpjes vaak nog 'wit' zijn, terwijl je in grote steden alle kleuren van de regenboog ziet. Je bent allang niet meer de enige met een ander kleurtje. Ik begrijp dat je het lastig vindt om voor jezelf op te komen omdat je bang bent om een racistische opmerking terug te krijgen, maar je hoeft niet over jezelf te laten heenlopen. Dat gaat te ver. Werk aan je zelfvertrouwen, kom voor jezelf op. Al zou het niets veranderen aan het rotgedrag van de ander, het gaat erom dat jij je trots en eigenwaarde bewaart. Want jij bent niet minder dan een ander en niemand mag jou zomaar beledigen. Dat mag je laten zien. Er zijn helaas nu eenmaal mensen die dom en gemeen zijn en dat zal altijd zo blijven. Zorg dat je fijne vrienden hebt die je steunen, wees blij dat je niet zo dom bent als degene die racistische uitspraken doet en wees trots op jouw prachtige huidskleur. Wat zou het saai op de wereld zijn als we allemaal hetzelfde waren. Dus als je voor jezelf opkomt en je krijgt alweer een racistische opmerking terug, zeg je gewoon: 'he, grow up! Of ben je niet van deze tijd?' En zoek vrienden die je steunen en ook hun mond opentrekken als jij gekwetst wordt. Sterkte!

Ik heb dat ook nog steeds. Ik ben half Filipijns en half Nederlands, 24 jaar en word vaak als Chinees uitgescholden. Heel kinderachtig. Op het moment zelf is het lastig om er over heen te komen. Je zelfvertrouwen gaat omlaag waardoor je jezelf naar beneden zult halen. Mijn tip: Kijk ze aan, geef ze een glimlach en zeg iets van: Ik ben tenminste een mooier individueel dan dat jullie kaaskoppen ooit zullen zijn. Sta dan recht op, kin omhoog en loop rustig weg met een lach. Pesters houden er niet van als de pestende lacht i.p.v. huilt of boos wordt. Hopelijk kom je er over heen! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100