Heeft gevangenisstraf zoals je die hier in Nederland krijgt wel zin?

De gevangenissen hier in Nederland stellen niet zoveel voor,als je kijkt naar veel andere landen.Hier heb je allerlei luxe in je cel,krijg je elke dag goed te eten en zo kan je nog wel ff doorgaan.Waarom worden deze inwoners niet harder bestraft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt eraan waarvoor je moet zitten.De aanranders,moordenaars enzo,die moet je veel harder straffen.En die luxe is echt niet normaal meer nee.Afpakken die handel en laat het hun maar eens voelen,waarom ze moeten zitten. Mensen die voor een zedenmisdrijf zitten,moeten ze hun ballen amputeren,vooral diegene die al vaker hiermee de fout in zijn gegaan.Niet chemisch castreren...nee...ballen afsnijden.Het is gewoon zo,dat deze personen vaak in hehaling vallen,zodra ze weer (te snel) op vrije voeten zijn. Ook tbs...afschaffen en levenslang geven,maar dan ook echt levenslang. Toegevoegd na 20 uur: Maar nog beter...voor sommige gevangenen,de doodstraf.Oog om oog...

Waarom zit jij niet in de gevangenis als het daar zo lekker is? Waarschijnlijk omdat je er toch liever NIET zit dan wel. Dus ja, dat werkt.

Het ergste wat je kwijt kan raken is je vrijheid, en al kan het wel wat harder hier in Nederland, het heeft wel zin! Je weerhoud de gevangenen ervan hun leven op hun eigen manier in te delen! Het hoefd niet zo zeer harder, maar de gevangenisstraffen kunnen wel langer!

Nee klopt het heeft geen zin, alleen de afschrikking heeft zin... En ik zeg je in de gevangenis zitten is elk moment beledigd worden, vooral als je onschuldig zit... Je kunt niet harder straffen, ja fysiek martelen dat kan, maar dat is geen optie... Harder straffen lost niets op, geloof mij nou en niet de media die elke dag schreeuwen om hardere straffen...

Gelukkig dat wij hier menswaardige gevangenissen hebben,maar verder is een gevangenis een gevangenis. Je bent meestal terecht van je vrijheid beroofd en dat is echt heel erg verschrikkelijk. Deze straf is niets luxe aan, maar echt heel zwaar, je berblijft in een cel, mag niet doen wat je wil, niet laten wat je wil, je wordt geobserveerd enz. De straf is hard genoeg op deze manier engodzijdank leven we verder in een land waar ook in gevangenissen mensen correct behandeld worden.

Neen maar bij gebrek aan ernstige alternatieven blijf men bij het traditionele celzitten. Nochtans is het bewezen dat kleine criminelen er in de leer gaan bij de grote criminelen, dat 80 % van de gevangenisbevolling slikt (van slaappillen tot extacy) en is degene die buitenwandelt totaal niet opgewassen om zich te integrereren in de maatschappij. Ik pleit voor werkstraffen , veel fysieke arbeid en ook , naargelang de attitude van de gestrafte voor een doorgedreven opleiding in functie van "het leven hierna. Iedereen heeft recht op een ernstige tweede kans. Anderzijds pleit ik ook voor aangepaste medische behandeling voor verkrachters en pedofielen en ander psycho -gevallen.

Sinds de jaren ’70 is het aantal gevangenen in Nederland sterk gestegen. Zo sterk zelfs dat Nederland inmiddels behoort tot de groep West-Europese landen met het grootste aantal gevangenen (in verhouding tot het aantal inwoners). Of, en zo ja, wélk effect gevangenisstraf heeft op het gedrag van de gestraften is echter nog onduidelijk. Wetenschappelijke studies hierover zijn er nog nauwelijks. Een mogelijk effect van gevangenisstraf is dat het afschrikkend werkt. Als opgesloten zitten als heel erg vervelend wordt ervaren, dan zal iemand die al eens in de gevangenis zat, zich niet snel nog eens inlaten met criminaliteit. Hij zal het risico nog eens achter de tralies terecht te komen willen vermijden. Gevangenisstraf zou de kans op herhaald crimineel gedrag echter ook juist kunnen doen toenemen in plaats van afnemen. In de gevangenis komen gevangenen in contact met andere veroordeelden. Gevangenissen zouden hierdoor kunnen werken als ‘leerschool’ voor criminaliteit, waar veroordeelden elkaars houding en motivatie negatief beïnvloeden of elkaar de kneepjes van het vak bijbrengen. Gevangenisstraf kan de kans op toekomstig crimineel gedrag ook op een meer indirecte manier beïnvloeden. Wanneer een gevangene in de gevangenis bijvoorbeeld een diploma haalt, en na zijn straf hierdoor een baan weet te vinden, zou dit er toe bij kunnen dragen dat deze persoon op het rechte pad blijft. Op dezelfde indirecte manier kan gevangenisstraf echter ook een averechts effect hebben. Als door zijn verblijf in de gevangenis de gestrafte zijn baan, huis, of zelfs gezin kwijtraakt, kan dit de kans op crimineel gedrag na zijn vrijlating juist kunnen vergroten.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/werkt...

Het is al vaak aangetoond dat strenger straffen niet werkt, zie bv in de VS. De nederlandse gevangenissen verschillen niet zozeer van die van andere westerse landen, met uitzondering van de VS. Ik snap wel dat mensen denken dat een nederlandse cel een hotelkamer is als je deze vergelijkt met een thaise cel, maar ik vind dat geen probleem. Een menswaardig bestaan is een onvervreemdbaar recht, de straf zit hem erin dat je de vrijheid is ontnomen. Anders dan mensen vaak denken wordt er in NL relatief zwaar gestraft, tenminste als je deze vergelijkt met de rest van Europa. De precieze recidivecijfers ken ik ook niet, maar ik heb de indruk dat het wel werkt. Mensen moeten ook willen relativeren. Nederland is een van de veiligste landen ter wereld en criminaliteit is nooit 100% te voorkomen.

hoi ik denk dat deze gevangenis straf misschien toch wel heel erg kan zijn. misschien als je kijkt naar andere landen vergeleken niet, maar het kan voor getrouwde vrouwen en mannen toch verschrikkelijk zijn om hun vrouw of kinderen achter te moeten laten. er kan natuurlijk ook geval zijn dat de man of vrouw niet van zijn/haar echtgenote houdt maar vast zou de toch bij iedereen wel ergen een brok zitten dat het erg maakt. maar echte misdadigers mogen van mij ook wel in de straffen van andere landen terecht komen. die hebben dat vast verdiend!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100