Waarom beginnen mensen spontaan met de maat mee te klappen als er muziek wordt gespeeld tijdens een (tv)show?

Het is een bijna griezelig soort massagedrag vind ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mensen die een tv opnamen bijwonen noemen ze niets voor niets klapvee. men geeft aan wanneer men moet klappen Toegevoegd na 2 minuten: Klapvee Klapvee zit in de studio bij radio en vooral tv. Klapvee hinnikt om niks en is met alles tevree. Klapvee knort van genoegen bij talkshow en bij quiz. Klapvee heeft geen sjoege van wat wel of niet goed is. Dat is voor Klapvee ook geen punt, het blaat spontaan de kijker toe. Klapvee is dom gelijk een rund en toch zegt het maar zelden boe. Maar in het theater, daar zit u en u verfoeit die kuddegeest. Daarvoor bent u teveel individu en klapt dus nu als één braaf beest.

Bronnen:
http://www.janjpieterse.nl/Pag_boeken/Klapvee.htm

Er gaan een bord aan waarop staat: APPLAUS!! en dan moet iedereen klappen.

dat is een soort van afspraak. ach ja, een onschuldig soort van massagedrag

Omdat ze "ingehuurd" zijn als klapvee. Ze worden opgeut door de programmaleiding en borden om het zo leuk mogelijk over te laten komen op tv.

Ik ben bij een aantal shows aanwezig geweest in het verleden en voordat de opnamen beginnen wordt het publiek al helemaal opgejut en geïnstrueerd. De persoon die dat doet is vaak een entertainer (of meerdere mensen natuurlijk) en die blijft ook tijdens de show voor het publiek in beeld om aan te geven hoe het publiek moet reageren. Ik ben bv bij Prijzenslag geweest (ja, ik weet het, heeeeeel lang geleden). Zelfs het àààh zeggen als het misging werd vooraf geoefend. Er werd vaak herhaald dat het belangrijk was dat iedereen meedeed, zodat het allemaal leuk op tv overkwam.

bij een tv show hoort het bij de spelregels en heb je 'voorklappers' die instrueren hoe, wat en wanneer. Des te triester vind ik de standaard staande ovatie na een theatervoorstelling, hoewel deze soms ook barslecht zijn. Maar iedere keer, telkens weer, iedereen staan en klappen maar. Spelers gaan weg, komen nog een keer terug, nog een keer buigen, en hopsakee, klappen maar, want oh oh oh wat zijn we toch een stel literaire bollebozen dat we naar het theater gaan ipv naar de televisie kijken....

Daar is weinig spontaans aan aan dat geklapt. Meestal staat er iemand (floormanager) met een stuk papier te wapperen als er geklapt moet worden.

het is gewoon gezellicht en soms moet het

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100