Dat de familienaam 'Christus' gebruikt word is nu duidelijk; zijn er een papa en mama Christus (geweest) die hun zoon Jezus hebben genaamd?

De naam Jezus wordt natuurlijk nog vrij veel gebruikt.
Maar ook in combinatie met deze achternaam?
Loopt er een Jezus Christus rond op deze aarde?

En nee, de in de Bijbel vernoemde Jezus Christus moet deze ronde overslaan; ik heb het over mannen die later geboren zijn en wellicht zelfs nog leven...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De naam Christus wordt gewoon als achternaam gebruikt en is niet een "term" of "betekenis" zoals door sommige wordt beweerd. Als je naar de bron kijkt dan zie je dat er diverse mensen met deze achternaam rond lopen. De combinatie Jezus Christus zoals jij bedoeld heb ik echter (nog) niet kunnen vinden. Ik verwacht dus dat de kans uiterst klein is dat er personen rond lopen met deze combi.

Bronnen:
http://whitepages.anywho.com/results.php?R...

Christus is geen achternaam, maar een toelichting op wie hij was van de mensen uit die tijd. En in de loop der eeuwen is dat overgenomen. Hij was Jezus, de gezalfde. n.l. diegene waar in het bijbelboek Jesaja al naar was verwezen. De Joden verwachtten toen, ze waren onder een hevige Romeinse bezetting dat er iemand zou opstaan, een verlosser, die hen zou redden. In het Christendom is de verlossingsgedachte overgenomen voor de hele mensheid. Dus Christus is een aanduiding. Een titel eigenlijk. En zeker geen achternaam.

Christus is geen achternaam, maar staat symbool voor de christusgeest. Jezus verkreeg op latere leeftijd de christusgeest en werd daardoor Christus. Maar het is absoluut geen achternaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100