Waarom waren er tijdens de wo2 geen joden die afstapten van hun joodse geloof?

Toegevoegd na 1 minuut:
Lijfsbehoud

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de Duitsers was 'joods-zijn' niet alleen een religieuze overtuiging, maar was de Jood ook een 'ras'. En reken maar dat er heel veel joden van hun geloof zijn afgestapt. De concentratiekampen zaten er vol mee, want als er wel iets was is waardoor je als jood aan de bescherming en bestaan van God zou moeten twijfelen dan is het wel de holocaust.

Je stap niet even van je geloof af omdat het dan beter uitkomt. geloven doe je vooral in moeilijke tijden de joden geloofde dat het goed zou komen

Volgens mij hebben best veel joden dat ook gedaan. Zo werden mannen door de vijand gedwongen zich uit te kleden, zodat gecontroleerd kon worden, of ze besneden waren.

Daar gingen de Nazi's niet van uit,of je praktiserend was. Ze keken allen of je van joodse afkomst was. Datwas voldoende omje naar het concentratiekamp te sturen.

Dat maakte helemaal niet uit. Het ging er niet om of je het Joodse geloof aan hing, het ging erom of je van het Joodse 'ras' was. Ze gingen niet controleren wie er wel of niet naar de synagoge ging ofzo, het ging om je afkomst. Als je uit een Joodse familie kwam, of een Joods-klinkende naam had, werd je als Joods beschouwd.

Door hun trots en het niet kunnen geloven dat hun medemens daadwerkelijk zo slecht kon zijn (onderschatting dus).

er zijn inderdaad vrij weinig joden die dit hebben gedaan, maar degenen die het wel deden heeft het niet geholpen, want voor de nazis was je voor altijd joods, en je kon echt niet als je zei dat je er mee stopte zomaar het kamp uit wandelen

Mijn joodse familieleden waren christelijk en kwamen desalnietemin in Westerbork terecht. Het ging om het waanidee van ras, niet om geloof. Wel is het zo dat christelijke joden doorgaans niet naar de vernietigingskampen zijn afgevoerd, maar o.a. naar Theresienstad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100