Tevreden ?

Soms lijkt het erop dat dit puissant rijke Nederland bevolkt wordt door louter zuurpruimen. Van timmerman tot bankdirecteur, van uitkeringsgerechtigde tot minister, iedereen heeft wel wat te mekkeren.

De belastingdruk is te hoog, de files worden alleen maar langer, het sociale klimaat verslechtert met de dag. Geen respect meer in de omgang, geen veertiende maand, geen uitgestoken hand wanneer je wegspringen moet voor de bus, geen waarde die je kunt hechten aan iemands woorden.

Kommer en kwel als nationaal gerecht. Donkere wolken boven de polder. Terwijl we vreten als nooit tevoren. Leven als halfgoden. Consumeren als idioten en met één druk op de knop kunnen zien wat anderen daarvoor gedwongen worden te laten.

Mondiaal gezien zijn we spekkopers maar zijn we tevreden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik kijk naar mijzelf voel ik me wel aangekeken door dit verhaal :P. Mooie intro trouwens. Maar het is denk ik gewoon de aard van de mens, ik weet zeker dat de mensen in Afrika ook niet tevreden zijn, alleen maken die zich niet druk om hun te dure BMW. Ik weet het is een beetje een flauwe vergelijking. Maar ik denk niet dat de mensheid over het algemeen ooit tevreden zal zijn. Dit is ook onze grootste 'drive' om vooruit te komen. Het gras is altijd groener aan de overkant.... en de eerste stap naar vooruitgang is het probleem erkennen. Er over zeuren dus.

Absoluut! Lekker bekkende intro trouwens.

Ik ben best tevreden met mijn leven, mijn instelling is belastingen horen erbij, files heb ik al geen last. Ik neem het zoals het is (zolang het natuurlijk wel reeel blijft) (ow wacht het is al niet meer reeel) En toch blijf ik een tevreden mens, gevoelsmatig heb ik alles wat me hartje begeer en wat ik niet heb is een wens en je moet tenslotte wat te wensen overhouden.

Ben tevreden met wat ik heb. Realiseer me heel goed dat het in andere landen niet beter is. Het enige waar ik ontevreden over ben is dat ik niet vaker op vakantie kan. Maar dat "luxe probleem" kan ik zelf aanpakken.

tevredenheid duidt op verzadiging, dat gaat niet samen met ambitie. Gezien het feit dat de rest van de wereld wel vooruit gaat, wil stilstand (tevredenheid) dus zeggen dat je relatief gezien achteruit gaat. Dat is een hele gevaarlijke boodschap die je hier predikt.

Ik ben zelf wel redelijk tevreden met mijn huidige situatie en wat er omheen in de maatschappij gebeurt. Ja ook ik klaag over verslechtering van het sociale klimaat etc. Daarentegen zie ik ook de goede dingen van dezelfde veranderingen. Ik denk bovendien dat je op deze site vooral mensen zult tegenkomen die 'tevreden' zijn. Daar ze de tijd hebben hier rond te neuzen en te antwoorden. Daarvoor moet je een bepaalde tevredenheid met jezelf en je situatie hebben. Er zitten ook 'zuurpruimen' bij, dat is inherent aan de situatie.

Dit is niet allen specifiek voor nederland.In elk wester land met een vergrijzende bevolkingsgroep, die de golden years meegemaakt heeft op gebied van weinig belasting, bestendige groei, weinig zinloos geweld, geen drugs, groeit dit aantal zienderogen. Mooi geschreven je intro. En het is korrekt.Nu met de crisis zal dit nog toenemen, vrees ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100