Tevreden ?

Soms lijkt het erop dat dit puissant rijke Nederland bevolkt wordt door louter zuurpruimen. Van timmerman tot bankdirecteur, van uitkeringsgerechtigde tot minister, iedereen heeft wel wat te mekkeren.

De belastingdruk is te hoog, de files worden alleen maar langer, het sociale klimaat verslechtert met de dag. Geen respect meer in de omgang, geen veertiende maand, geen uitgestoken hand wanneer je wegspringen moet voor de bus, geen waarde die je kunt hechten aan iemands woorden.

Kommer en kwel als nationaal gerecht. Donkere wolken boven de polder. Terwijl we vreten als nooit tevoren. Leven als halfgoden. Consumeren als idioten en met één druk op de knop kunnen zien wat anderen daarvoor gedwongen worden te laten.

Mondiaal gezien zijn we spekkopers maar zijn we tevreden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben tevreden met wat ik heb. Realiseer me heel goed dat het in andere landen niet beter is. Het enige waar ik ontevreden over ben is dat ik niet vaker op vakantie kan. Maar dat "luxe probleem" kan ik zelf aanpakken.

Ik ben zelf wel redelijk tevreden met mijn huidige situatie en wat er omheen in de maatschappij gebeurt. Ja ook ik klaag over verslechtering van het sociale klimaat etc. Daarentegen zie ik ook de goede dingen van dezelfde veranderingen. Ik denk bovendien dat je op deze site vooral mensen zult tegenkomen die 'tevreden' zijn. Daar ze de tijd hebben hier rond te neuzen en te antwoorden. Daarvoor moet je een bepaalde tevredenheid met jezelf en je situatie hebben. Er zitten ook 'zuurpruimen' bij, dat is inherent aan de situatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100