Waarom mag Kate Middleton geen prinses genoemd worden maar alleen maar 'hertogin van Cambridge'? Als je met een prins trouwt, ben je toch prinses?

Ervan uitgaande dat het om een heterokoppel gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Sinds haar huwelijk staat Catherine Middleton bekend als H.K.H. Catherine, hertogin van Cambridge. Hare koningklijke hoogheid dus prinses

In het Verenigd Koninkrijk bepaalt de Koningin welke titel personen mogen dragen. Overigens is Kate ook niet getrouwd met Prince William, maar met William, Duke of Cambridge. Williams titel is op de morgen van het huwelijk veranderd. Daarom wordt zij geen Princess, maar Duchess.

Naar mijn weten mag ze pas Prinses worden genoemd als William kroonprins zou zijn wat hij niet is. Zoals Prinses Maxima wel Prinses is aangezien Willem Alexander de Kroonprins is.

Men krijgt de titel van prinses of prins vóór de voornaam alleen wanneer men koninklijk is geboren. Middleton is als burger geboren, en mag haarzelf geen Prinses Catharine noemen. Alleen de erkende dochters en kleindochters van de Koning mogen prinsessen zijn. Diana was ook officieel "Her Royal Highness Diana, Princess of Wales" terwijl zij nog getrouwd was met Prins Charles. Zij was niet "Princess Diana, Princess of Wales". Catharine wordt pas "Princess Catharine" als Koningin Elisabeth komt te overlijden, en Prince William dan de kroonprins wordt met de titel "Prince of Wales". Weet het niet zeker...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100