Is haantjesgedrag een voordeel of nadeel in het leven? Wat is de functie hiervan?

Het is een overbekend verschijnsel in de natuur bij velen diersoorten, maar wat is de functie er van bij de mens?
Het is vaker irritant dan leuk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De man als manager is vooral bezig zijn eigen positie binnen de groep te positioneren, vooral mannelijke, doen aan politiek, vechten om hun territorium, maken zich druk om hun voorkomen en proberen altijd gelijk te krijgen. Niet omdat het kleine dictatortjes zijn maar omdat het in hun genen zit. Volgens onderzoek van de University of New South Wales is de manier waarop mannelijke managers zich kleden, positioneren en hun macht uitoefenen gerelateerd aan de evolutietheorie. Prehistorisch gedrag zoals dominantie, territoriumdrift en het verstoten van andersdenkenden is gebruikelijker op de hedendaagse werkvloer dan we vaak toe willen geven. Hoofdonderzoeker Professor Jeffrey Braithwaite concludeert na vijftien jaar onderzoek dat managers zich net zo gedragen als elk dominant dier. Net zoals mannelijke pauwen met hun veren pronken, dragen mannelijke managers onder hun serieuze donkere pak, vaak een fel gekleurd overhemd of das. In hun geval niet om een vrouwtje aan te trekken maar om hun toppositie te benadrukken. Als bovenstaande juist is heb ik ook haantjesgedrag vertoond gedurende mijn werkzame leven. Mijn vrouw heeft daar een uitstekend oog voor, maar ze heeft me vroeger nooit op dat gedrag geattendeerd. Misschien hield ze te veel van me! Wel is mijn ervaring dat vooral kleine mannen (hun lengte dus) dit gedrag vertoonden, zo goed als zeker om hun lengte te compenseren. Door de meeste collega’s werd dit gedrag toch niet zo op prijs gesteld, maar meestal wel geaccepteerd. Bij Balkenende (klein van stuk) heb ik het laatste half jaar alleen maar haantjesgedrag waargenomen, soms tot vervelens toe. Uiteindelijk heeft hem dat de kop (en zijn kabinet) gekost. Waarschijnlijk omdat een en ander uit balans was. Overdreven haantjesgedrag leidt dus to niets. Aan de andere kant kan een uitgebalanceerd haantjesgedrag tot uitstekende resultaten leiden. Het gaat dus, net als bij vele andere zaken in het leven, om de BALANS. Halleluja….

gewoon hetzelfde als bij dieren. De dierlijke natuur van dieren zit ook in mensen. De voortplantingsdrift zal wel de basis zijn, hoe meer macht/kracht des te aantrekkelijker je bent voor het andere geslacht (?). Nietzsche zei volgens mij ook dat (bijna) alle mensen streven naar zo veel mogelijk kracht.

Haantjes gedrag loont,dat heb ik al vaker gezien.Vrouwen zijn er volgens mij dol op.Ze gaan er met de beste prooien vandoor.

Haantjes gedrag, is volgens mij het nadrukkelijk aanwezig zijn in alle opzichten door de persoon, tot op het irritante af. Over het algemeen niet zo geliefd

Haantjes gedrag is zeer irritant! Ik denk dat men die een haantjes gedrag vertoont, zich sterker en bazig op wil stellen. Het heeft geen goede funktie, de meeste mensen, vooral vrouwen, knappen hier op af.

Ik denk dat dit kwestie van je eigen aard is in combinatie met je verwachtingspatroon naar die ander, of het een nadeel of voordeel heeft :) Haantjesgedrag wordt vaak genoemd naast ook wel iemand versieren, macho zijn, lefgozer enz, maar beperkt zich niet naar de sexe ;) Ken ook genoeg "meiden met ballen" om ze zo maar te noemen :) Sommigen mensen kiezen liever voor een wat subtielere manier van aanpak als er interesse is "in meer" en dit over en weer, anderen houden juist van gelijk duidelijkheid en vallen juist op de 'haantjes of macho types'. Gedrag van 'haantje' is instinctief bepaald denk ik. Bedoel ik mee dat in elk mens nog wel restjes aan oer- primitiefs of dierlijks is te herkennen/vinden ;) De veroveringsdrang en daarmee de paringsdrang met als doel voortplanting en ras of mensheid in stand zien te houden, lijkt me al duidelijk? Persoonlijk hou ik juist niet van macho of haantjes gedrag. Wel straks van alle vogeltjes buiten als al heel vroeg voor mij hier de dag begint ( meestal ergens tussen 4-5 uur) en je elke soort riedel weer herkent in de bekende bomen en de mannetjes al weer zoeken naar hun passende geliefde :) Voor mezelf is eigenlijk enkel de uitstraling van iemand bepalend of er sprake is van een "klik". Verder ook wel de blik in de ogen van de ander en of iemand mooi of aantrekkelijk voor me is, is een combinatie van weer heel andere aspecten :)

Haantjes gedrag is naar mijn idee een methode om de energie te krijgen. Mensen hebben nu eenmaal energie nodig om te overleven. Doordat men heeft verleert om de energie te nemen uit het universum, pakt men de energie van een ander. Daar zijn diverse strategieën voor. Macht is er eentje van. Zielig doen is een andere. Ik denk dat dit toch wel twee uitersten zijn. Dus de functie is om te kunnen overleven. Want men kan misschien wel 3 weken zonder eten en 3 dagen zonder water en 3 minuten zonder zuurstof. Maar men kan geen seconde zonder energie.

Haantjesgedrag is volledig natuurlijk en zit bij elk organisme ingepland, zeer zeker bij de een wat meer dan bij de andere. Het gaat hier dan ook maar om één ding: voortplanting. Van origime gaat het "vrouwtje" voor de sterkste, die geeft namelijk de gezondse kinderen en dat vergroot "jou groep genen" weer. Hoe groter de groep individuen hoe sterker en machtiger je tegen de wereld staat en dus je voortbestaan verzekerd. Hoe groter je "clan"weer is hoe meer macht je hebt. Meer macht is weer een aanzet tot meer sex. ZO is de circel weer rond. Eigenlijk gewoon om indruk te maken, en je voortbestaan te garanderen. EIgenlijk kan je dit verhaal heellang maken maar ik heb het simpel en kort proberen te houden. Heb je hier meer interesse in is het boek "The Lucifer Principle" van Howard Bloom een echte aanrader!!

Ik zie er geen voordeel in als iemand haantjes gedrag vertoond ,het komt niet prettig over,het demotiveerd. De functie is de beste willen zijn.Managers, vooral mannelijke, doen aan politiek, vechten om hun territorium, maken zich druk om hun voorkomen en proberen altijd gelijk te krijgen. Niet omdat het kleine dictatortjes zijn maar omdat het in hun genen zit.

het is een nadeel. Haantjesgedrag is egoistisch gedrag en typisch dierlijk; meteen toegeven aan behoeftes. Niet eerst nadenken voordat ze iets doen, want dat kunnen dieren niet. De functie ervan zal wel te maken hebben met voortplanting; de man moet z'n zaad verspreiden.

als er een haantjesplek vrij is gaan er sommige mensen voor de plaats. dat doen ze door haantjesgedrag aan te leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100