Mag je Goeie Vraag zien als een vorm van uomo universale (kennis over alles)?

Op een bepaald oppervlakte dan, in de vorm van kennis en inzicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor sommige vragen mag dat gerust. Maar er worden ook heel veel antwoorden gegeven die niet helemaal kloppen of onvolledig zijn. Wanneer een antwoord als beste antwoord wordt uitgekozen is dit geen garantie dat dit antwoord ook daadwerkelijk goed is. Het zegt slechts iets over de vragensteller/ster dat hij/zij het meest tevreden is over dat onderwerp. Maar nog geen garantie. Dus je kunt Goeie Vraag best kunnen zien als een vorm van uomo universale maar niet 100% betrouwbaar!

Helaas is dat niet het geval. Weliswaar worden ongelofelijk veel onderwerpen aangestipt, maar het is bijna onmogelijk om de juiste kennis terug te vinden. Het 'beste antwoord' is in elk geval vaak geen leidraad om die kennis te vergaren. Bovendien is deze kennisbank zwaar vervuild door pogingen hem met lege woorden zo snel mogelijk vol te pompen.

Ja, dat mag. In hoeverre je met deze uitbreiding op je eigen boerenverstand geholpen wordt, is natuurlijk een open einde.

Ja en nee. Je vergaart hier veel kennis over verschillende onderwerpen. Sowieso kennis over het menselijk denken en redeneren. Of 't juist is,is een tweede ;-)

Nee, er zit welliswaar veel kennis bij de deelnemers, maar kennis over alles, daar geloof ik niet in, gezien de antwoorden die ik zelf heb gekregen op vragen. Ik geef ook wel punten voor het beste antwoord, maar dat wil niet zeggen dat ik dan 100% tevreden ben. Als ik maar 50% tevreden ben met het naar mijn mening beste antwoord, dan krijgt dat toch de titel van beste antwoord.

Ja dat kan zo gezien worden, beter nog Goeievraag kan men zien als orakel zelfs... Iedereen levert een bijdrage, een synergie als de richtlijnen en handhaving kloppen... Een open source living knowledge base...

Nee. Er is teveel dat niet aan bod komt en er wordt teveel onzin verkocht .

Dat hopen ze te krijgen.Maar dan moeten ze wel correcte moderatoren hebben.

Een uomo universale is een mens die op heel veel gebieden érg goed is. Goeie Vraag is natuurlijk heel divers en velen op deze site weten wel iets, sommige veel, vooral als het hun expertise is en velen geven alleen antwoord vanuit hun gevoel of mening. Er zijn ook vragen die niemand beantwoorden kan. Dus nee. Om deze titel recht te doen moeten dus op vrijwel elke vraag goede antwoorden komen en dit is hier niet het geval. Hier is meer sprake van een "uomo diversicus". ;-)

Dat zou een nobel streefdoel moeten zijn maar in de praktijk is het meer een" Tante Kaat weet het beter", zonder daarom afbreuk te doen aan enkel scherpzinnige ,kritische eigenzinnige mannen en vrouwen met een encyclopedische kennis over veel thema's die toch het landschap bevolken van gv naast de brave , modale en sociale vraagsteller die gv als een vorm van dienstbetoon aan zijn medeburger beschouwt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100