Heb jij ook een ICE (=In Case of Emergency) nummer in je Mobieltje staan?

Een ambulancemedewerker heeft opgemerkt dat heel dikwijls bij een ongeluk, de slachtoffers een GSM bij zich hebben, maar het urgentiepersoneel weet vaak niet welke persoon te contacteren uit deze grote lijst met telefoonnummers.Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon.

Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz... Steeds wie ze moeten contacteren.

Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,...

't Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

Wat doe jij? Maak jij een ICE nummer aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien ik nog wel eens in Londen ben heb ik inderdaad het internationaal "erkende" ICE in mijn telefoon staan. "Thuis", "Ouders" of een andere Nederlandstalige opmerking wordt daar namelijk slecht begrepen. Dus ik het het erin staan, just in case of emergency... ;-)

Nee. Ik heb mijn vrouw er in staan als 'thuis' en ouders er in staan als 'ouders'. Die weten altijd prima wie te bereiken.

Heb het niet, maar heb er ook niet over nagedacht tot op dit moment! Vind het een erg goed idee eigenlijk, dus denk dat ik het er inderdaad in ga zetten! Wellicht iets voor een landelijke campagne!

In geval van een ongeluk mogen ze gewoon 112 bellen, die weten ongetwijfeld veel beter wat ze moeten doen dan mij ouders. En als ze toch iemand willen bellen, ik heb een contact "pap"en een contact "mam". Als ze in het ziekenhuis dat niet begrijpen dan houdt het op.

Jep, ik heb zowel een ICE als een SOS contact in mijn lijst staan. Bij beiden staat het nummer van mijn ouders (ICE 1 en ICE 2). Wel zo handig inderdaad. Toen ik er een paar jaar geleden voor het eerst van hoorde heb ik het meteen gedaan.

Ik heb daar een eenvoudige manier voor gevonden. Als mijn mobieltje op slot slaat krijg je automatisch te zien wie er in geval van nood moet bellen.

Jazeker ik heb 2 ICE nummers in mijn mobiel staan, van mijn eigen huis en van mijn schoonouders. Altijd handig, ook als je op vakantie bent in het buitenland.

Jazeker, ik had er een poos geleden over gehoord en heb meteen "thuis" veranderd in ICE.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100