wat doe je als je iets krijgt en je vind het echt lelijk b.v. een beeldje zet je het dan in de huiskamer neer

Toegevoegd na 4 minuten:
en hoe reageer je dan op het moment dat je het krijgt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn dochters kregen op hun derde verjaardag kleren als cadeau. Toen ze het hadden uitgepakt, barstten ze allebei spontaan in huilen uit. Heel pijnlijk voor de gever en heel jammer dat dat alleen mag als je drie bent. Meestal kan je je dan hullen in nietszeggende woorden als 'bijzonder' en 'origineel' en kan je blij zijn voor het gebaar. Tegenwoordig geven we elkaar niet meer iets omdat we het nodig hebben, maar meer als blijk van waardering, dat iemand blij met je is. Dat gebaar kan je altijd honoreren, toch?

Nee, nooit van m'n leven. Sommige mensen zetten het op zolder, om het neer te kunnen zetten als de gulle gevers een keertje langskomen, maar verreweg de beste manier is om het per ongeluk te laten vallen in duizend stukjes. Mochten ze nog eens langskomen, dan moet je vertellen dat je et zó erg vindt, maar....etc.

Natuurlijk zet je dat echt lelijk beeldje in je huiskamer, alleen jammer dat ie tijdens het afstoffen valt en je toevallig geen lijm in huis hebt

Het ligt eraan van wie je het krijgt.Als ik iets van mijn kinderen krijg zal ik het inderdaad in de huiskamer zetten ook al vind ik het nog zo lelijk.

Na een jaar (of twee) op zolder in een doos. Na 15 jaar in de prullenbak of aan iemand geven. Wat mij betreft mogen ze 't zeer populaire gebruik om kadootjes te geven bij verjaardagen, sinterklaas, kerst, vader- en moederdagen, etc, afschaffen... ;) Da's dan persoonlijk, he... Ik wil niks opdringen. Toegevoegd na 1 minuut: Sorry, Hansv...

Een vroegere familievriend bracht op een keer van een van zijn reizen naar Afrika een kado'tje voor ons mee. Yk pakte het niets vermoedend uit en schrok me echt te pletter. Stond ik ineens oog in oog met een afschuwelijk, boosaardig masker. Normaal huichel ik een beetje bij een niet mooi geschenk, puur uit beleefdheid. Maar ik was hier zo van geschrokken dat ik mijn afgrijzen liet blijken. Niet leuk voor hem dus. Heb het afgrijsekijke ding zo opgehangen dat het schuil ging achter de ficus benjamini. Toen we geen vrienden meer waren (andere oorzaak) heb ik het ding weggegooid.

Nee, als ik iets echt niet mooi vind dan zet ik het er ook echt niet neer. Ik gooi dat zo weg, of geef het aan iemand die het wel mooi vind.

Met de waarheid zeggen kweek je in dit geval geen vrienden/vriendschappen. Als iets met liefde gegeven is heeft het voor mij wel een bijzondere waarde, maar als ik het echt niet mooi vind zal ik ook niet prominent in de huiskamer neerzetten. Het verhuisd dus naar de schuur en komt pas in de huiskamer wanneer ik weet dat de gever een keer langs komt. En na een verhuizing of vernieuwing van je interieur heb je natuurlijk een goed excuus als er naar gevraagd wordt. ``Ik vond het echt heel mooi maar het paste niet meer bij mijn nieuwe inrichting``.

Ja, meteen vol in het zicht. En dan opeens, per ongeluk en echt niet opzettelijk flikkert het kloteding dan me toch een partij gigantisch hard op de keiharde vloer, je wil het niet weten, helemaal aan gort, niets van over. Tering wat zonde! Toegevoegd na 37 seconden: Oh ja, en dan oppassen dat ze niet meteen hetzelfde nog een keer voor je gaan halen....

Gewoon aanpakken en bedanken op de gewone spontane manier. De gever heeft dus een andere smaak en kent jouw smaak kennelijk niet. Heeft wel de moeite genomen iets voor je te kopen. Nadien geef je het een beetje onopvallende plaats.

wanneer ik het echt lelijk vindt, geef ik dit aan een vereniging die het gebruikt voor het goede doel

Mij maakt het echt niet uit hoor, of het nou lelijk of mooi is. Het blijft een cado. Dus ik zet hem gewoon neer in de vitrine. En klaar.

het kan lelijk zijn maar dan kan het nog steeds veel emotionele waarde hebben. dat is bij jou vast niet het geval, dus gewoon weggooien. je kan niet alles bewaren toch?

Wees eerlijk en zeg dat je 'het ding' niet mooi vindt. Beter voor jou (je hoeft er niet steeds om te liegen, en beter voor de gever (weet hij meteen dat hij het een volgend keer anders moet aanpakken. En je toont hiermee respect voor de ander en voor jezelf.

ik zet het in huis neer,in de vitrinekast of op de vensterbank.vindt het erg lullig voor de gever om het gelijk al weg te moffelen.pas weken/maanden later verdwijnt het naar zolder..en hoe ik reageer?Ow heel blij en verrast...(je mag een gegeven paard....)

het spreekwoord zegt;een gegeven paard kijk je niet in de bek; maar er is ook nog zoiets als,ieder heeft zijn eigen smaak. ikzelf zou gelijk tegen de gever zeggen dat ik er niet van hou of dat ik het niet mooi vind. kan de vriendschap daar niet tegen, is het hoogstwaarschijnlijk ook geen echte vriendschap. trouwens een echte vriend of iemand die echt om je geeft weet wel waar jij van houdt of wat jij mooi vindt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100