kun je iemand een verjaardagskaart geven zonder geld erin te doen

vroeger deed ik er geld in ,nu moet ik zuinig zijn maar wil ik ook geen kaart geven met niks erin

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk mag je iemand een kaart geven zonder geld erin. Je zou er een mooie spreuk op kunnen schrijven of een welgemeende wens. Gedachtengoed is vaak waardevoller dan geld. Als dat wat je opschrijft vanuit je hart komt en speciaal voor deze persoon bedoeld is, mogen ze blij zijn dat jij, met kaart, aanwezig bent.

Als je het niet kunt missen, mogen ze blij zijn dat ze een gemeende kaart krijgen.. Schrijf iets heel liefs en ze zullen er heel blij mee zijn!!

Tuurlijk kan dit. Maar als je het zelf niks vind... Wat wil je nu eigenlijk horen?

Wellicht kan je eerlijk zeggen dat je niks meer aan verjaardagen wil doen... Dan ook zeggen dat ze jouw ook niks meer hoeven te geven.

Kun je niet een kado verzinnen, al dan niet zelf gemaakt? Als je van hen wel een kado (geld) krijgt is het raar als jij niets geeft. Goede vrienden snappen heus wel dat je het niet breed hebt en niet veel kunt missen en zullen blij zijn met iets wat je voor het hebt verzonnen (een kruidkoek, potje zelfgemaakte jam etc.)

Kaarten kosten ook al gauw €2. Voor €2.99 kun je bv bij de Aldi al een mooi bosje rozen, of andere bloemen kopen. Het hoeft ook niet duur te zijn, als het maar uit een goed hart komt en met liefde wordt gegeven.

Natuurlijk kan je iemand een kaart geven zonder geld erbij. Schrijf iets moois wat uit je hart komt. Dat is veel belangrijker dan geld. Voor mij is de moeite nemen dat je een kaart heb uitgezocht meer waard dan het geld waar erbij zou kunnen zitten.

tuurlijk kan dat...zoek een mooie toepasselijke kaart uit,ow..ik weet nog wat leuks... je kunt ook een enveloppe nemen en schrijf dit op een briefje wat je in de enveloppe doet: "Een krokodil vertelde mij,dat er in deze enveloppe een briefje van 100 euro verstopt zit?" "Maar ja,Wie gelooft er nu een krokodil?"

Als je omgeving weet dat je zuinig aan moet doen, zullen ze er absoluut geen probleem mee hebben en zullen een mooie kaart met een gevoelige, gemeende boodschap van je net zo graag ontvangen! (Know the feeling.........) Toegevoegd na 5 uur: Ben helaas buiten mijn schuld ook in een situatie als de jouwe terechtgekomen. :(

Bedenk iets leuks wat je voor de jarige kan doen en maak een grappige cadeau bon. Tuin harken, afwassen na de verjaardag, oppassen, de schuur opruimen, auto wassen.

Ik zou eerder het geld geven dat je aan de kaart zou uitgeven en dan erbij zeggen dat je helaas niet meer kan missen. Het komt anders over als: Ik besteed wel geld aan een kaart waar je eigenlijk niks aan hebt en niks echt aan jou. klinkt misschien hard maar zo zou ik het zien als iemand op mijn verjaardag alleen met een kaart aan komt zetten. Geef dan liever het geld van de kaart, dan heb je nog iets, weinig maar wel iets.

Je kunt behalve geld ook een alternatief cadeau stoppen dat veel persoonlijker is. Zoals een zelfgemaakte bon: goed voor een massage, een uur klussen in de tuin, een knipbeurt, het wassen van de auto, een gezamelijke wandeling. Kortom, wees een beetje creatief.

Wanneer je slecht bij kas bent is het misschien een idee om in de verjaardagskaart een uitnodiging te stoppen voor een etentje bij je thuis. 'De jarige is "uit eten" en jij spaart geld!

Ja dat kan. Als je er een heel persoonlijk met de hand geschreven heel liefdevolle felicitatie in schrijf,dan zal dat heel erg gewaardeerd worden. Woorden zijn belangrijker als geld.

Ja, dat moet kunnen. Wie het kleine niet eert... Men moet blij zijn met kleine dingen, een gebaar is al heel erg lief. Wees bevriend met kleine dingen en je vult gelukkig zijn. Ik vind het echt niet nodig om geld bij een kaart te doen maar het klopt wel dat er een beeld heerst dat dat ongepast is. Maar dat is echt niet nodig. Een lieve kaart met een lieve tekst is toch veel meer waard dan een briefje van 5?

Hmmmmm.... Ik ben geloof ik de enige hier die het niet echt gepast vind. Een kaart met de post hoeft absoluut geen geld te bevatten, maar op een verjaardag aankomen met alléén een kaart? Dat vind ik echt niks hoor... Ik zou dat echt raar vinden om te krijgen, en niet leuk. Terwijl ik echt wel van kleine gebaren kan genieten, en ook veel begrip heb voor geldgebrek. Maar er zijn talloze andere dingen te bedenken, die ook niet duur hoeven te zijn, of zelfs gratis! Ik zou met een iets creatievere oplossing proberen te komen...

Bak een lekkere cake en verpak hem mooi in cellofaan. Ik bewaar mooi papier altijd als ik zelf een cadeau krijg of ik pak een vel mee bij Kruidvat als ik wat gekocht heb. Hier staat bij de winkeldeur een tafel met cadeaupapier waar je zelf kunt verpakken. Een stukje lint aan de cakeverpakking met een kaartje eraan met lieve wens of felicitatie. Trouwens, een lekkere cake bij de supermarkt kost ook nog minder dan een kaart. Of koop een fles wijn, die je op die manier verpakt, je hebt tegenwoordig lekkere wijnen voor weinig geld.

Tuurlijk kan het zonder geld erin, het gaat om het gebaar die je maakt. Toegevoegd na 4 minuten: persoonlijk vind ik het beledigend, geld als laatste en makkelijkste redmiddel om cado te geven. Ik heb liever ´n mooi shirt.

Een goede kennis kwam in dezelfde situatie terecht en zij deed het volgende. Belde op en heeft de situatie uitgelegd. Dat was heel dapper van haar maar iedereen begreep dat. een lege kaart geven zonder uitleg zou ik niet doen dat kan verkeerd begrepen worden.

Dat hangt er weer van af hoeveel geld je er in wilt doen. Wat mij betreft is 5 tot 10 euro niet zo veel hoor. voor een verjaardagskaart. En het hangt weer van af aan wie het is... Denk er goed over na? Vriendschap is belangrijk..

Heb je al eens van de Action winkelketens gehoord? super winkel en spotgoedkoop, vanaf 1a2 euro heb je al hele leuke kado's! groot en klein.. goedkoper dan een kaart.. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.action.nl/ Bijv. de welness set voor 0.99 ct, Toegevoegd na 4 minuten: Caumerboord 27-29 6418BK Heerlen (vlakbij) ;)

Als de ontvanger je situatie kent dan zal hij/zij er ongetwijfeld niet moeilijk over doen. Zoals anderen hier ook al sugereren, je kunt ook een goedkoop kleinigheidje zoeken, klein bosje bloemen of anders iets zelfgemaakt. Armoede maakt creatief!!!

In Vlaanderen steekt men bijna nooit geld bij een wenskaart. Het komt , naar ons gevoel, bijna onbeleefd of minstens oppervlakkig over. Een welgemeende wens en een mooie kaart spreekt meer aan. Wil men wat geld spenderen, dan zal de gever dit eerder in een echt geschenk omzetten. Het risico bestaat hierin dat men wel een scheef gezicht kan verwachten als je te gierig bent geweest.. :)

ja hoor. geef bijv een tegoed-bon voor een zelfbereid etentje (lunch oid) of een kaart met erop: goed voor een wandeling met mij samen.... een cadeau hoeft niet altijd geld te kosten, kan ook aandacht in een andere vorm zijn.

Geluk wensen doe je met je hart... De verjaarde zal voelen of je het goed meent met hem, al is dit zonder dat hij geld krijgt toegestoken. Geld geven lijkt me een vorm van omkoping, van afgedwongen dank. Kaarten worden best alleen GESTUURD naar vrienden, kennissen...en collega's Familie, vrouw/man en kinderen OVERHANDIG je best persoonlijk een kaart, voegt er mondeling je wensen bij. Excuseer je nooit dat je geen cadeautje of geld hebt om te geven. Jouw dagelijkse inzet voor hen, jouw bezorgdheid om hun welzijn zijn méér waard dan koud geld. Moet je dan nooit iets 'waardevols' geven. Mag iedere dag, maar niet omdat het MOET en ook niet omdat 'HET TOCH NOOIT ANDERS WAS' Geef je iets : houd het éénvoudig en zie het als een beloning of aanmoediging, niet als een afkoopsom.

Als je mij een envelop zou geven met kaart, maar zonder geld, dan is het wel de laatste keer geweest dat ik je uitgenodigd heb.

Dan kun je die kaart beter sturen. Of neem een hapje mee voor de dag zelf, heb je zelf ook wat aan.

Nee dat kun je niet maken, doe er dan tenminste een 5 cent stuk in, op zijn minst...

Je kan er ook iets heel goedkoops in doen. Wijvoorbeeld een stickervel van 1 euro. Soms hebben ze ook uitverkoop bij de Intertoys(films voor 5 euro). Off koop oorbellen , altijd goedkoop. Ik hoop dat je dr wat aan hebt! XxX. India

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100