Wat heeft het voor zin om je handen tijdens een gesprek te gebruiken?

Het valt me op dat de ene persoon handen echt gebruikt om woorden kracht bij te zetten, waar anderen dit niet doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door visuele prikkels krijgen je woorden inderdaad meer kracht. Je geeft het antwoord eigenlijk zelf al. Niet iedereen heeft dezelfde manier van expressie. Net zoals dat sommige mensen hun ogen en wenkbrauwen meer gebruiken dan anderen (botox buitenwegen gelaten). Daarom gebruiken sommige mensen meer lichaamstaal dan anderen.

Omdat communiceren met heel je lichaam gebeurd en de ene persoon iets lichamelijker is dan de ander. Het is onmogelijk communiceren met alleen uitgesproken woorden.

Iemand die zijn handen gebruikt heeft geen beperkingen in zijn uiten en is derhalve eerlijker in zichzelf te laten zien zoals die is... Bijna altijd zijn de handen verborgen of geremd in het bewegen op het moment dat er leugens verteld worden... Desmond Morris heeft dat in zijn boeken goed laten zien over lichaamstaal... Het is een expressiehulp bij het spreken... Van Osho is bekend dat hij niet kon spreken als hij zijn handen niet mocht of kon gebruiken...

Dit heeft zeker zin! Gouden regel van mijn opleiding is 80% van je overkomen in non verbaal.. Dus maar 20% gaat uiteindelijk maar met praten.

Dat maakt een verschil tussen een verkoper en een boodschapper....

Om de gesproken communicatie te ondersteunen.

Het ut zit hem in het feit dat 80% (uit mijn hoofd) van de communicatie non-verbaal is. Handen, mimiek, lichaam enz. kan je dus heel goed gebruiken om je woorden kracht bij te zetten.

Het spreken van sommige mensen doet de hersenen impulsen geven die leiden tot gebaren via de samentrekking van spieren. Die personen kunnen er niet onderuit, ze ondergaan onvrijwillig deze lichamelijke taal om zich uit te drukken.

IK doe niet anders, het geeft mij ook meer concentratie om op woorden te komen in een gesprek, vooral als ik zaken moet uitleggen in mijn werksituatie, ben ik mij ervan bewust dat ik mijn handen gebruik. Ook de nadrukken op een onderwerp te verstevigen gebruik in mijn handen. Zelfs een duim omhoog gebruik ik veel! hihi

Omdat gebarentaal ook veel verteld bij een gesprek... En aandacht optrekt.

gesticuleren, wordt dat ook wel genoemd. om je betoog meer kracht bij te zetten.

De lichaamstaal gebruiker is meestal enthousiaste vertellers!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100