Wat kost per dag de staat meer...een asielzoeker of een tbs client?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kosten voor TBS bedroegen in 2002 ca. 185 miljoen euro (= 150.000 euro p/p per jaar = 400 euro p/p per nacht). De begroting van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) werden voor 2009 begroot op 147 miljoen terwijl de kosten daadwerkelijk opliepen tot 287 miljoen euro. Weliswaar zijn de kosten van de TBS enigzins gedateerd, maar toch, als antwoord op de vraag: ik denk dat de asielzoekers, volgens bijgevoegde bronnen althans, momenteel meer kosten als de TBS patienten.

Bronnen:
http://nofuture.web-log.nl/nofuture/tbs_wa...
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek...

Een TBS client! Absoluut!

TBS client die heeft veel toezicht bewaking /therapie nodig !Dat kost bakken vol geld.

TBS-klant... dat duurt veel langer ook nog...

TBS client heeft naast de extra beveiliging, therapie e.d. ook langer "zorg" nodig dan de gemiddelde asielzoeker. Als je per dag kijkt; komt er nog eens bij dat de TBS client 24 uur per dag "zorg" krijgt en de asielzoeker alleen deeltijd aandacht krijgt.

Een TBS-er. Want ze hebben uiteraard een zeer goede bewaking. En die crimineeltjes daar worden ook ontzettend in de watten gelegd. Allemaal een eigen kamer Digitale TV, spelcomputer. Als asielzoeker kun je maar beter een paar mensen om zeep helpen om op die manier in de TBS kliniek te geraken, want dan ben je beter af!

Hoeveel het precies kost weet ik niet, maar ga er maar vanuit dat het honderden tot duizenden euro's per dag kost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100