Waarom veranderen, "normale" mensen in agressieve kl**tz*kk*n, als ze achter het stuur van hun auto kruipen?

Mensen uit alle lagen uit onze bevolking, die in het het dagelijksleven als "gangbaar"worden gezien, die kunnen veranderen in agressieve mensen op het moment dat ze in hun auto stappen! zou het komen door deels anonimieteit, of vinden ze zichzelf zo geweldig op dat moment!

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak door hun waardeloze medeweggebruikers en soms door gebruik van middelen die je beter niet kunt gebruiken in het verkeer.

Zoals al is gezegd wordt zon gedrag heel vaak beïnvloed door medeweggebruikers die helemaal niet in de gaten hebben wat de rest van het verkeer doet. Noem een voorbeeld: je rijd de snelweg op en iemand blijft met 100 aan de linkse kant rijden terwijl er ruimte is op de rechtse baan, waarschijnlijk heeft die persoon niet in de gaten dat ze een snelweg op rijden. Of iemand rijd nog zachter dan een vrachtwagen mag rijden, moet die vw die ander in gaan halen met 83. Houd deze de rest van het verkeer weer op! Het ene is weer het gevolg van de ander. Die situaties stappelen zich op, en dan is het de aard van het beestje om zelf maar te gaan kleven, rechts inhalen noem maar op. Of het is iemand die een slechte dag heeft gehad etc etc. Vooral dus personen die makkelijk te beïnvloeden zijn.

Te laat vertrekken van huis waardoor ze haast hebben. Ik denk dat het ook wel opvoeding-bepalend is. Als je vader of moeder ook altijd scheldend achter het stuur zat/zit, vind je het het zelf ook normaal om geen respect te hebben voor de medeweggebruikers.

Gebrek aan respect voor de medemens.

dat komt door de stress in het verkeer, plus het zgnd ratteneffect; teveel mensen op dezelfde ruimte dan ontstaat het wolvengedrag, de sterkste wint

Wat bedoel je precies met agressief? Als iemand middelvingergedrag (of iets wat thuishoort in zo'n categorie)vertoont? In zulke gevallen is er vrijwel altijd sprake van onzekerheid. Hoe minder ervaren en gespannener iemand is, hoe groter de kans dat er primitief wordt gereageerd op iemand die 'snijdt, duwt, riskant inhaalt, seint, treuzelt', of anderszins hakkelt of opjaagt . Het kan ook zijn dat je met agressief het gedrag bedoelt van de zelfbewuste 'harde'weggebruiker die de weg en het verkeer geheel naar eigen hand wenst te zetten en zowel stoplichten als waarschuwingstekens minacht en brutaal negeert. Die bestuurders van lesauto's genadeloos de doodschrik bezorgt, die meteen de claxon gebruikt als een vrachtwagen even hindert door iets te lossen die intimideert door veel te lang links te rijden en die links, rechts en via de vluchtstrook inhaalt. Voor deze categorie heb ik geen verklaring. Dus ook geen excuus voor hun mateloos a-sociale, irritante gedrag.

Je geeft het zelf al aan door het woord 'normaal' tussen aanhalingstekens te plaatsen. Normale mensen bestaan niet. In wezen is dat kl**tz*kk*ngedrag bij ons allemaal latent aanwezig. De Enige die geen kl**tz*k was, was Jezus. Hij heeft ons kl**tz*kk*ngedrag op zich genomen en heeft zich als een kl**tz*k laten kruisigen, zodat God ons kl**tz*kk*engedrag kan vergeven en ons kl**tz*kk*n kan veranderen mensen met liefdevol gedrag. Helaas zijn er genoeg christenen met kl**tz*kk*ngedrag. Bid voor ze, zodat ze het bij Jezus kunnen brengen, de Enige kl**tz*kk*ngenezer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100