Waarom noemen mannen hun vrienden maatje ?

Ik werk met veel mannen. Vrouwen zeggen over hun vriendin gewoon, ik heb een vriendin. Waarom zeggen mannen eigenlijk maatje. Dat klinkt in mijn oren alsof het een goede vriend is ?
Is het soms omdat ze anders bang zijn dat andere denken dat ze homo zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is het. Mensen worden bang, met name pubers in de leeftijd 12-18 zijn bang om voor homo uitgemaakt te worden, dus noemen ze hun vrienden 'maatje' of "mattie" of een ander woord voor vriend.

voor mij betekend het om duidelijk te maken dat deze man, mijn goede/beste vriend is en dat ik geen seksuele en/of liefdesrelatie heb met hem. ik ben hetero, en de 2 woorden "Mijn Vriend" kan het bij iemand anders geïnterpreteerd worden anders dan dat ik het bedoelde (als ik dit zou gebruiken). Dus ik zeg altijd "Mijn Maat of mijn kameraad". Toegevoegd na 40 seconden: puur om misverstanden te voorkomen.

Maar je kunt toch ook zeggen 'een vriend van me'? Dan is het meteen duidelijk. Ik zeg over mijn vriendinnen (haha, meervoud, dan kan het weer wel) ook altijd 'een vriendin van me' om eventuele misverstanden te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100