waarom waren er in het jaar 1946 ineens zoveel echtscheidingen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het aantal echtscheiding is in 1965 pas echt flink gestegen. Maar het zou natuurlijk kunnen dat de mensen die in 1940-1945 wilden scheiden dat door de oorlog niet konden. Dus alle mensen in die 5 jaar gingen in 1946 scheiden. Toegevoegd na 1 minuut: Het aantal huwelijken lag in dat jaar ook veel hoger.

Bronnen:
http://www.nidi.knaw.nl/Pages/NID/28/727.b...

Omdat veel mensen die elkaar niet zo leuk meer vonden, tijdens de oorlog toch bij elkaar bleven. Om praktische redenen (geld werk, voedsel, huisvesting). Het waren immers onzekere tijden. Na de oorlog kwamen er een hoop weggestopte (emotionele) zaken boven. Toegevoegd na 6 minuten: En andere tragische zaken. Tijdens de oorlog waren nogal.wat mensen vermist geraakt, door gevangenschap in kampen, vermist op zee, ondergedoken, dienst in het geallieerde of duitse leger of als dwangarbeider. Een deel van deze mensen kwam na de oorlog terug en was vervreemd geraakt van de eigen partner. Of de partner was een relatie met iemand anders begonnen. Mijn eigen opa bijvoorbeeld kreeg een verhouding met de vrouw waarbij hij ondergedoken zat.

Naardat ze waren bevrijd van de Duitsers, dachten sommige echtparen ook van elkaar bevrijd te willen worden, totale vrijheid.

Het gebeurde ook wel, als een b.v. joodse man met een niet-joodse christenvrouw was getrouwd, in de oorlog een aparte behandeling kreeg, waardoor hij de oorlog kon overleven. Misschien waren er wel mensen juist om die reden getrouwd. Na de oorlog konden ze aan scheiden denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100