Waarom wordt de sneeuw uit de kleinere straten niet met de sneeuwschuiver weggeruimd door de gemeente?

Als ze alle kleinere straten één keer schoven zou dat al een stuk schelen voor de bewoners.

Het viel me vanmiddag trouwens op dat haast niemand de sneeuw voor zijn voordeur weghaalt; eigenaardig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sneeuw schuiven in kleine straten? En waar moet de sneeuw dan heen geschoven worden? Dat is het probleem. Langs de weg staan auto's dus daar kan het niet heen, en anders schuiven ze het de stoep op, ook geen optie. De meeste straten zijn gewoonweg te klein voor sneeuwschuivers. Ook wil men er niet voor betalen, de gemeente wil dat best doen hoor, als iedereen een paar honderd euro per jaar extra belasting betalen. Buiten dat moeten de mensen zelf eens wat doen zoals vroeger. Iedereen heeft een plicht hiertoe. Als de politie dit eens wat strenger zou controleren dan hebben we pas de poppen aan het dansen, want een boete voor het niet schoonvegen van je stoep is al gauw zo een 50 euro. Dus, een betere wereld begint bij jezelf. Als je je eigen stoepje veegt, doe dan ook gelijk die paar extra metertjes erbij en iedereen heeft een schone straat. Tja..... Helaas..... Zo gaat dat tegenwoordig niet meer ;-)

Kwestie van prioriteiten stellen: De gemeente richt zich eerst op de 'primaire' wegen, en als ze dan nog tijd over hebben, komen de kleinere straten en woonwijken aan de beurt.

Ik denk dat het niet gebeurd omdat op de grote wegen meer auto's rijden dan op de kleine straatjes. Dus het grotere belang gaat voor het kleine. Ook schijnen er vaak problemen zijn geweest met de hoeveelheid zout die er per gemeente beschikbaar is. Als je de kleine straatjes strooit en dan niet meer genoeg over hebt voor de wegen waar echt veel op wordt gereden heb je helemaal de poppen aan het dansen. De reden waarom ik het voor mijn voordeur niet heb schoongemaakt is, omdat het de afgelopen week dweilen met de kraan open is. Is geen beginnen aan. Vanmiddag zou er weer sneeuw komen (nog niet gezien), maar toen had ik ook zoiets van... ach, laat maar.

ha, die Zondag; Centenkwestie; onze straat is ook doodlopend en vrij kort, maar een strooiwagen zie je hier niet. Is niet in het belang van de doorstroming van het verkeer. Je kunt meestal bij de reinigingsdienst van je gemeente voor een paar euro's een zak strooizout halen dus dat heb ik ook maar gedaan. Nu maar hopen dat de buurt het voorbeeld volgt.

Ik doe een gok maar weet niet zeker of het juist is. De gemeente zet geen sneeuwschuivers in kleine straten omdat zij bang zijn voor beschadegingen. B.V geparkeerde auto,s

Het strooien van straten waar weinig verkeer is heeft weinig zin, het zout moet zich mengen met de sneeuw en dit gebeurt door erover heen te rijden. Sneeuw schuiven zou wel kunnen maar dan liggen de prioriteiten toch bij de doorgaande wegen

Het aantal sneeuwruimers is beperkt. Om alle hoofdwegen al vrij te maken en te houden, het sneeuwt regelmatig ook 's middags, is een gigantische uitdaging. Tenslotte zijn er deze dagen veel files en vastgelopen auto's waardoor de tijd per straat al enorm op kan lopen. Ander probleem is dat veel smallere straten parkeerplekken hebben waardoor ruimen onmogelijk wordt. Tenslotte wil je niet 1 meter sneeuw tegen je auto hebben liggen.

Dit zijn zulke korte stukjes dat kost klauwen vol geld, je auto onder het zout of een beschadiging van de schuiver. Mensen moeten dat stukje maar gewoon rustig aan doen. Waarom is het eigenaardig dat mensen hun sneeuw niet voor hun huis weghalen? Sneeuw geeft een gezellige sfeer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100