Hoe krijgen mediums die je achteraf mag betalen hun geld?

Ik las in een blaadje enkele advertenties van mediums. Ze beloven allemaal hetzelfde: de terugkeer van een geliefde, het hervinden van het geluk, enzovoort. En ze garanderen 100% resultaat.

Wat me opviel is dat je pas achteraf hoeft te betalen, nadat je hebt gezien dat hun activiteiten het gewenste resultaat hebben gehad. De ene zegt alleen "achteraf betalen", de ander zegt zelfs dat je pas na twee dagen hoeft te betalen, omdat dan het resultaat 100% gegarandeerd zou zijn.

Wat ik me nu afvraag is: hoe zorgen dergelijke mediums er nu voor dat je inderdaad betaalt? De kans is namelijk levensgroot aanwezig dat de klant zich nooit meer meldt. Of dat de klant zal zeggen dat er geen resultaat is en dus niet zal betalen.

Bestaat er een "algemeen gangbare" manier waarop de mediums hun geld krijgen wanneer je achteraf mag betalen? Zo ja, welke manier is dat?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het werk van een paragnost gewoon zien als een vorm van dienstverlening. Bij de tandarts of de loodgieter (om maar iets te noemen) komt de rekening ook pas achteraf. Als je de factuur niet betaalt komt er een keer een herinnering en dan een aanmaning en eventueel een incassobureau. Dat is bij een medium of paragnost niet anders. Toegevoegd na 12 minuten: Er zal wel iets in de voorwaarden staan over wanneer je kunt zeggen dat het resultaat wel of niet behaald is. 'Het terugkeren van een geliefde' is misschien een wens en einddoel, maar zal nooit in 1 sessie gebeuren, ook niet na 2 dagen. Dat zal ook voor aanvang van de sessie aan de klant duidelijk gemaakt worden, al dan niet in de kleine lettertjes.

Mediums laten alleen klanten achteraf betalen, die dat ook daadwerkelijk gaan doen. Je zegt in je vraag: " De kans is namelijk levensgroot aanwezig dat de klant zich nooit meer meldt.". Dat klopt natuurlijk niet. Een medium weet door zijn bovennatuurlijke gaven of een klant gaat betalen of niet. Als hij dat niet van plan is, dan moet ie handje- kontantje afrekenen.

Je uitgangspunt klopt niet: de mediums die je achteraf mag betalen weten dat ze een deel van hun geld niet ontvangen. Maar dat kan gemakkelijk uit: stel dat er van de 100 klanten 30 niet betalen. De verliespost voor het versturen van één van de standaardteksten is dan 30 x ca. € 1,- = € 30,-. Daartegenover staat dan dat de 70 betalende klanten een winst opleveren van een paar duizend euro.

Deel van deze mediums noemen zich ook )bedrijfsmatige) hulpverleners... Mits ze ergens geregistreerd staan, btw betalen en formele nota's uitschrijven (als zelfstandige ZZP etc) zal dit vallen onder een vrij grote groep van vrije beroepen lijkt mij.. Deel zal ook wel een pinapparaat hebben die in hun tarieven prijzen vaak al zijn voor berekend zoals ws ook hier: http://www.ahshealing.nl/index.php?chitem=132&actie=bekijk_artikel&menuid=14 (ps. dit is en een wilde gok- of heet dit ook -geen toeval meer? :P google en ken geheel geen paragnosten of mediums nu en ook geen mening hierover nu :) ) Dan zullen ze ook wel een boekhouding hebben waarin dub-debs' zijn opgenomen. ('dubieuze debiteuren :)) Als klanten niet betalen na 'consult of dienst volgt de standaard herinnering wel en kan tot aan op den duur incassobureau inschakeling gaan leiden, hoewel dit zelden lucratief is als het om kleine bedragen gaat en heet bedrijfsrisico dan ;) Net als in tal ook andere(vrije) beroepen geldt uiteraard ook hier een deel eerlijkheid, geweten levenshouding en wat al niet meer ... Overigens zie ik nu net dat kennelijk paar zorgverzekeraars soms ook de kosten vergoeden: Lijst van zorgverzekeraars die behandelingen van natuurgeneeskundig therapeuten van Het Verbond vergoeden kunt u actueel vinden op: http://www.hetverbond.eu Coulance-brief Krijgt u een afwijzing van uw verzekeringsmaatschappij, dan is hier een coulance brief. Ook u als cliënt/patiënt kan wat doen als hij/zij een afwijzing krijgt! Zo komt het verzoek van twee kanten: wij als NVGN die in contact proberen te komen met de verzekeraar en hiermee zijn uiterste best doet en zij die er niet meer mee akkoord gaan dat de verzekering niet vergoedt. _________________________________________________

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100