Dromen wij mensen eigenlijk in kleur?

Weet eigenlijk nooit of ik kleur zag in mijn droom.

Of droomde jij laatst over een knalrode Ferrari?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die ESVW; Ik denk dat een droom die levensecht overkomt vanzelfsprekend ook in kleur is. Een droom in zwart/wit zou waarschijnlijk zo ongeloofwaardig lijken dat je meteen weet dat je droomt.

Ik droom zeer zeker in kleur... off dat een bewijs is dat mensen in kleuren dromen, kan ik niet garanderen....

Volgens Duits psychologisch onderzoek dromen we wel degelijk in kleur, maar weten we dat nauwelijks te herinneren. Zie bron:

Ik weet ook zeker dat ik in kleur droom. Afgelopen nacht liep ik met een pot gele haargel door de gang van m'n lagere school. (waarom weet ik dan weer niet)

Ja, het schijnt trouwens zo te zijn dat mensen die veel zwart/wit tv hebben gekeken meer in zwart/wit dromen. Dit heb ik ooit in de quest gelezen ik zal even kijken of ik een bron kan vinden. http://www.allesoverdromen.nl/faq.html#2

Ik vind dit een grappige vraag.!!!! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij geen kleuren herinner. Zal proberen erop te letten.

In kleur.Ik droomde onlangs van bloedvergieten bij dieren en het bloed liep helderrood naar beneden.Ben er nog wakker van geworden, zo gruwelijk was het.

Zeker, ik droom altijd in kleur en weet me die kleuren later goed te herinneren. Droomde laatst dat ik in een stoffenzaak was en al die stoffen hadden hun eigen kleur en de muren waren oker geschilderd. Ook droomde ik onlangs dat ik van die lichtblauwe luchtpostbrieven kreeg met van die rood-donkerblauwe geblokte randjes + een heleboel ansiochtkaarten met kleurenfoto's van verre oorden erop. Voor mij is het antwoord dus ja.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100