Is het niet uiterst verontrustend dat we in zo op het uiterlijk gefocuste maatschappij leven?

Kijk even a.u.b. naar de link en oordeel dan zelf.

Toegevoegd na 20 seconden:
http://www.nu.nl/lifestyle/2132147/meisjes-van-3-al-onzeker-uiterlijk-.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als meisjes van drie zich al zorgen maken over hun gewicht kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat ze dat is ingegeven door de ouders.Als ze zien dat mama anders niets doet dan dieeten en het kind waarschuwd dat het niet teveel mag snoepen omdat haar buikje en billetjes al dik worden is het logisch dat ze zich daar druk om gaan maken. Kinderen van 3 maken zich nog helemaal niet druk om uiterlijkheden,misschien willen ze net zulke lange haren als dat ene meisje of net zo'n broek als dat jongetje maar van gewichtsproblemen hebben ze nog helemaal geen verstand. Volgens mij zijn deze kinderen beinvloed.

Ja dat is heel erg, maar er is geen ontkomen aan, we zitten erin verstrikt... En met de grootste moeite kun je jezelf eraan ontworstelen... Ben je daar mee bezig? En lukt het überhaupt wel? Het is uiterst verontrustend inderdaad, daarom ben ik uit deze samenleving gestapt... Ik werk niet, doe helemaal niets... Ik ben er gewoon uit vertrokken... Ik neem er geen deel meer aan... En ik zeg je dat alleen al voelt bevrijdend...

Ja dat is heel erg. Ik kan me toch niet herinneren dat ik of mijn zus al zo vroeg met uiterlijk bezig waren. Mijn nichtjes (ik heb zelf geen kinderen), die van een generatie later zijn, ook niet. Zal wel iets van de laatste 10, 20 jaar zijn. Maar ik vind het inderdaad vreselijk. Uiterlijk komt toch niet op de eerste plaats, maar de inhoud. Hier ligt een zware en mooie taak voor alle opvoeders. Als kanttekening moet ik wel zeggen dat mijn zus en ik op dezelfde manier zijn opgevoed, maar dat zij al 36 jaar lang boulimia heeft, sinds haar 21ste. En ik niet. (maar ik heb wel andere dingen hoor, niemand is per slot van rekening perfect).

Schokkend om te lezen , maar ik zet wel vraagtekens bij een dergelijk onderzoek.Het ging om 121 meisjes in Florida, dit lijkt mij niet een representatieve groep voor 'alle' meisjes. Verder zal je als ouder toe moeten stemmen in zo'n onderzoek, ook al twijfelachtig welke ouders hun kinderen aan dergelijk onderzoek mee willen laten doen Je mag hopen dat een kind van 3 nog wat dikker is, is immers nog een peutertje, dat een kind op die leeftijd daarmee bezig is moet toch echt van de ouders of van de manier van vragen stellen afkomen.

Meisjes van die leeftijd horen te spelen, en nog helemaal geen zorgen hierover te maken. Waar komt dit toch vandaan. Krijgen deze kinderen van huis, creche of tv al zoveel indrukken dat ze hier mee bezig zijn. De 1 ziet er nog mooie uit dan de ander en dan willen zij het ook. Straks met Sinterklaas zij kreeg een baby-born en ik niet. Kan je toch bijna niet voorstellen als je zelf geen meisje hebt van deze leeftijd. En zoals je zelf als schrijft is dit echt heel erg verontrustend. Toegevoegd na 3 minuten: En het wordt natuurlijk ook gezien op tv, super slanke modellen, slanke modepoppen in de etalageruit.

Ik vind het een dubieus onderzoek, en ken zelf geen enkel meisje van drie dat zich zorgen maakt om haar uiterlijk! Het zijn de ouders wellicht, die niet sporen, dat kan! Verder kan ik wel zeggen dat het mij zou verontrusten als niemand meer op uiterlijk gefocust zou zijn! Wat een bende zou het worden overal, en ik kan mijn kledingzaak wel sluiten....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100