Weet iemand nog een moeilijk woordt die je in elke zin kunt gooien waardoor je heel intelligent lijkt?

Ergo heel slim.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een betere strategie om intelligent te lijken, is het foutloos spellen van eenvoudige woorden als "woord" en het gebruik van het juiste betrekkelijk voornaamwoord.

ergo (dus)

Het moment dat jij in elke zin voor dezelfde woordkeuze kiest zal er eerder toe leiden dat je minder intelligent over komt. Juist de variatie in woordkeuzes, het gebruik van alternatieve woorden en synoniemen zal ervoor zorgen dat je intelligenter lijkt ( een grotere woordenschat hebt ).

Je kunt zoeken naar oud-hollandse woorden, die klinken vaak heel formeel en dus intelligent. Verder zijn er niet/weinig specifieke woorden die je vrijwel overal kunt plaatsen.

quasi

edoch (maar/echter)

"Maar waarom?" en dan nonchalant aan je kin frunniken.

desalniettemin, niettegenstaande

In word heb je ook de functie dat je synoniemen op kan vragen. (met de rechtermuisknop op een woord klikken en dan synoniemen). Vooral bij het schrijven van een rapport /verslag kan dit heel handig zijn. Ook als je engelse teksten moet schrijven om te voorkomen dat je teveel woorden als "but" en "and" gebruikt.

frugaal --> sober schrander --> verstandig diminuendo --> afnemend (verkleinwoord) flagrant --> zeer duidelijk contemporain --> hedendaags

Je bent in mijn bescheiden mening pas intelligent wanneer je je vocabulaire/woordenschat* aanpast aan degene met wie je spreekt. Dus, wanneer je communiceert/spreekt* op hetzelfde niveau als de ander. Je wilt toch begrepen worden? Mijn credo/motto* is: hou het simpel, maar varieer met woorden en stijl. En let op de reactie van een ander: vooral zijn of haar non-verbale communicatie/lichaamstaal* verraadt veel over zijn/haar wel of niet begrijpen van wat jij zegt. *heb je toch een paar niet-alledaagse woorden van me gekregen (-;

relatief

Simon Carmiggelt heeft het woord 'epibreren' bedacht. "Ik zal na de vergadering een en ander epibreren." Als iemand niet vroeg wat het betekende, was die in zijn ogen ontmaskerd als nitwit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100