Aangezien (veel) hoogbegaafde mensen een sterk rechtvaardigheidsgevoel hebben, waarom werken deze dan niet bij de politie?

Of zien wij deze mensen zelden tot nooit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Politiewerk is uitvoerend werk. Als je hoogbegaafd bent, betekent dit niet dat je ook geschikt bent om op de juiste manier op te treden tijdens een burenruzie of bij een ongeval. Hoogbegaafden gaan zelden in het uitvoerende werk, die zoeken het in principe in een richting waarbij hun begaafdheid zinvol kan worden gebruikt.

Ik denk omdat veel van hen doorstuderen en gaan werken in hogere functies. Behalve de onderpresteerders, die zijn van 12 ambachten en 13 ongelukken. Je vindt hoogbegaafden daarom waarschijnlijk onder alle lagen van de (beroeps)bevolking

Rechtvaardigheidsgevoel is eerder nodig bij rechters. Agenten hebben andere vaardigheden nodig, waarbij intelligentie geen eerste vereiste is. Dat is eerder contrageïndiceerd.

omdat ze hoogbegaafd zijn en wel beter weten; Beter geld te verdienen met andere banen. Daarbij. De veronderstelling dat hoogbegaafden een sterk rechtvaardigheidsgevoel hebben... Dat is hooguit jouw persoonlijke mening. Maar zeker niet een vast staand feit.

Waarschijnlijk worden deze mensen helemaal gek van wanhoop. De politie is soms maanden lang bezig met een onderzoek en arestatie, om dan deze persoon weer vrij te moeten laten door een vormfout!! Wat moeten ze dan met hun sterke rechtsvaardigheids gevoel ? Of een zware crimeneel komt niet meer terug na zijn verlof!!! Neem voor deze mensen is politie echt niets.

Omdat ik in mijn branche meer verdien dan de gemiddelde agent... Weet niet, of 138 hoogbegaafd is. Maar voor mijn branche is het eigenlijk te hoog...

Bij de politie heb je slagvaardigheid nodig, en niet iemand die in een noodsituatie eerst alles van alle kanten wilt bekijken.

Ha, die Nickelangelo; Ik wil mezelf niet tot de hoogbegaafden rekenen, maar mij is wel vaker gevraagd waarom ik niet bij de pliesies ben gegaan. Ik heb dan eerder het idee dat mijn grote rechtvaardigheidsgevoel daarbij een belemmering zou zijn geweest.

'Aangezien (veel) hoogbegaafde mensen een sterk rechtvaardigheidsgevoel hebben..' Hoe kom je daarbij. Veel grote misdadigers zijn ook hoogbegaafd. Hitler, Goering. Men zegt niet voor niets; Hoe grotere geest hoe groter beest. Ik denj daarnaast, dat je bij de politie niet terecht kan met een hoogontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Je moet bonnen schrijven, rechtvaardig of niet.

Intelligentie of hoogbegaafdheid maakt daarbij toch helemaal niets uit ?? Ik haal ook meestal rond de 138-142 op die spelletjes, maar dat is ook een kwestie van oefening (en sommige zijn gewoon te simpel), maar in de praktijk zegt het geen ene ruk. In mijn branche is het ook aan de hoge kant ; ik ben namelijk ongeschoolde huisvrouw. So what ? Door de sociale problemen waar veel 'hoogbegaafden' tegenaan lopen zou ik overigens de stelling wel aanwillen dat er meer in het criminele circuit zitten dan aan de andere kant van het spectrum. Hoogbegaafden herken je verder aan de buitenkant nergens aan, en het is ook geen garantie voor maatschappelijk succes of een voorspeller voor de beroepskeuze. Aan de top zitten voornamelijk mensen die om en rond het midden scoren op intelliegentietests. Voor politiewerk heb je wel meer vaardigheden nodig dan intelligentie alleen, en zeker sociale vaardigheden, die niet hand in hand (hoeven te) gaan met een hoog IQ.

Hoe herken je hoog begaafden? Ga je alle agenten vragen naar hun IQ? Bedoel je de politie op straat of ook de grotere (landelijk/terrorisme/e.d.) criminaliteitsbestrijding?

die drift tot presteren - beter dan anderen, streberig, exact en sterk-cognitief - streven naar perfectie wordt in een vrij sterk mannen georiënteerde organisatie niet altijd gewaardeerd. Dit terwijl dit cliché natuurlijk behoorlijk scheef is omdat een gezond verstand altijd hoog scored. Opleiding zegt niet veel - methodiek en dynamiek wel. Intelligentie komt pas goed tot uiting in een team waarin het gewaardeerd wordt - wellicht gelijk geaarden. Maar dat kan ook ongewenste spanningen opleveren

Ik denk dat het niet alleen IQ is waar het mee te maken heeft maar ook EQ. Als je alleen IQ hebt zal je moeilijk om kunnen gaan met je EQ. Ik ken een aantal mensen die hoogbegaafd zijn meer een EQ hebben van lik me vestje! Misschien daarom? Daarbij komt dat veel mensen die hoogbegaafd zijn uitblinken in een richting en daar voor kiezen om in door te gaan. En dan idd is de politie misschien wel te laag gegrepen en lopen ze vast op de bureaucratie.

Hoogbegaafd of niet, de interesses van welk mens ook verschillen nogal. Misschien wil een hoogbegaafde wel gewoon graag advocaat worden, of piloot. Gelukkig maar, anders zou een gemiddeld begaafd persoon geen politie kunnen worden omdat alle hoogbegaafden dan alle politiefuncties bekleden. Iedereen heeft gelukkig de vrijheid om zelf keuze's te maken.

Omdat hoogbegaafden meestal minder goed zijn met de sociale omgang - en daar moet je op straat juist keisterk in zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100