Hoe kan ik beter omgaan met het rondjes systeem, zonder dat ik een dief ben van mijn eigen portemonnee?

Sinds ik een nieuwe partner heb ga ik regelmatiger wat drinken in een bar. Voorheen deed ik dat nooit, omdat mijn leven anders was toen. Ik vind het wel gezellig, maar mijn probleem is dat ik gewend ben om bv. met een dierbare vriendin of vaste kennissen iets te ondernemen, winkelen, terrasje etc. en mijn huidige partner 'kent' nogal veel mensen ( in hoeverre je dat echt kennen kan noemen) en als we dan in de bar zitten, dan is het maar net wie er dan toevallig binnen waait en hoeveel, en dat gaat zo van: drink er een van mij, en daarna andersom etc. maar voor mij zijn dat vage bekenden en ik heb eigenlijk zoiets van: ik ga niet voor anderen betalen. Ook al krijg ik het terug, punt 1 drink ik zoveel al niet en bovendien wil ik uit principe hier al niet zo aan meedoen,omdat het voor mij maar wat personen zijn waar ik verder niets mee heb. Tot nu toe betaald mijn vriend altijd die paar drankjes ( die niks voorstellen bij zijn hoeveelheid drankjes) Zijn broer is er soms ook bij en daar wil ik wel wat voor terugdoen, maar er zitten dan ook weer anderen bij.
Wie weet een oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

sparen, en nadenken of je het echt wel nodig hebt, misschien

Ik ben meer een voorstander om in een groep (echt bekenden) een pot te maken! Allemaal 10 euro lappen, ervanuit gaande dat iedereen bier of wijn of fris besteld! In jouw geval zou ik het duidelijk maken aan je partner hoe jij erover denkt, en zal hij jouw als gentleman toch vrijhouden lijkt mij!

Gewoon niet mee naar de kroeg gaan als je niet in hun systeem mee wil gaan. Anders ben en blijf je er een buitenstaander.

Het ligt er wel aan met wie ik in de kroeg ben. Als ik met mensen ben die weinig hebben, of met mijn kinderen betaal ik met gemak alles. Als ik met anderen ben is het: of beurtelings, of, nog liever, ieder voor zich. Ik tref altijd weer mensen die zonder blozen dure mixjes bestellen op kosten van iemand die zelf een sapje of een biertje drinkt. Als dat de hele avond doorgaat heeft de bierdrinker een kostbaar avondje. Ook zijn sommigen altijd net wat sneller dan anderen, met bestellen (en betalen). Een van mijn kinderen ging nam altijd hetzelfde bedrag als haar vriendin mee, bij een stapavond (beide student, ongeveer hetzelfde inkomen) Zij kwam steevast met een lege portemonnee terug, terwijl die vriendin alles nog had. Onzinnig natuurlijk. Je moet het maar willen.. Als ik kies voor ' geen rondjes' geef ik dit van te voren aan. Zeg dan dat ik graag ieder voor zich wil drinken, omdat ik nogal duur drink en daar een ander niet mee wil belasten. Vaak merk ik een soort opluchting bij anderen. het hele gezeur van wachten ( wie nu? ) is van de baan. Je neemt gewoon waar je zin in hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100