Bestaan er echt mensenhaters?{zie toelichting)

ik zag er een afglevering van in Derrick

maar elk mens heeft toch andere mensen nodig en is sociaal ingesteld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou niet mogen (zie 9-11). Helaas kan ik uit ervaring zeggen dat ze inderdaad echt bestaan. In onzekere tijden komen mensen soms behoorlijk onder druk te staan. Sommigen van ons veranderen dan (zo zou je bijna zeggen) van Dr. Jackal in Mister Hyde. Er kunnen dan dwangmatigheden boven komen die ze zelf niet kunnen onderdrukken bij zichzelf. Dus: Helaas, ze bestaan. Vaak hebben die mensen een beschadigde psychische achtergrond. Blijf vooral uit hun buurt als je je door hen bedreigd zou voelen.

Nee, niet iedereen is sociaal ingesteld. Sommige mensen zijn eenzaten, en sommige mensen willen egoïsme met 2. Dat is typisch aan de verzuring, die zich meester maakt van onze maatschappij. Mensenhaters bestaan. Mensen die de maatschappij echt haten. Dat kan ver gaan. Zoals massamoordenaars.

Daar bestaat zelfs een aparte term voor: Misantropen? Die mensen bestaan echt en zoals boven mij is vermeld is niet iedereen sociaal ingesteld.

Met mensenhaters heb ik geen ervaring, maar er zijn wel degelijk mensen die heel weinig behoefte hebben aan sociale contacten en die heel tevreden zijn als ze zo min mogelijk met andere mensen te maken hoeven hebben. Wij sociaaltjes kunnen dat onszelf heel moeilijk voorstellen, maar het is toch echt zo. Het echt haten van de rest van de mensheid is zeldzaam (want het is natuurlijk een extreem slechte overlevings-eigenschap, als je de mensheid haat hoef je ook niks terug te verwachten). Soms is het aangeleerd, door bijvoorbeeld onder de invloed te staan van een hele foute doctrine, of in de jeugd iets verschrikkelijks meegemaakt te hebben, maar soms is het echt een hele rare fout in de aanleg, een psychische afwijking die niet veroorzaakt is door de omgeving. Echte mensenhaters zijn veel zeldzamer dan mensen die weinig sociaal zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100