Waarom wordt pedofilie, in tegenstelling tot homoseksualiteit, niet geaccepteerd in de maatschappij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat kinderen moeten worden beschermd; pedofilie gebeurt in verreweg de meeste gevallen tegen de wil van het kind. Er zijn zelfs elementen die zich vergrijpen aan zeer jonge kinderen die zich nog helemaal niet kunnen uiten of verweren. Dit kan de kinderen voor de rest vaan hun leven beschadigen, zowel geestelijk als lichamelijk. Bij homoseksualiteit gaat het om wederzijds goedvinden.

Omdat er bij pedofilie een ongelijkwaardige verhouding is, het is altijd een volwassene met een kind. Bij homofilie spelt dit leeftijdsverschil niet

Dat lijkt me nogal duidelijk: bij homofilie zijn normaal gesproken gelijkwaardige partners betrokken, die beiden bewust 'kiezen' voor hun levensstijl. Bij pedofilie is sprake van misbruik van kinderen, een zwakke, kwetsbare, beïnvloedbare groep, door volwassenen.

Omdat volwassenen onder elkaar zelf moeten weten hoe ze hun seksualiteit beleven. Van kinderen moet je afblijven. Punt.

Overduidelijk omdat het natuurlijk om kinderen gaat die niet voor pedofilie kiezen wat hun sexuele voorkeur ook moge zijn!! Homosexualitieit is iets ongedwongen tussen volwassenen of geliefden en heeft niks met misbruik te maken.

Omdat je bij pedofilie misbruik maakt van iemand waarvan de hersenen nog niet volgegroeid zijn. En als de hersenen nog niet volgegroeid zijn kun je sommige dingen niet weten, en later kun je er dan veel spijt van krijgnen.

kinderen kunnen niet zo goed voor zichzelf opkomen, laten zich gemakkelijk intimideren door volwassenen, willen niet de oudere teleur stellen, zijn gemakkelijk te beïnvloeden. Op latere leeftijd kan dit het kind nog in de problemen brengen, omdat het niet op een normale manier seks en liefde heeft ervaren. Homoseksualiteit is iets heel anders, dan maken beide parters of personen een eigen keus. Die keus heeft geen psychische gevolgen, wat bij een kind wel het geval is.

Er is een onderscheid te maken tussen pedofilie en pedoseksualiteit. Pedofilie houdt in dat een volwassene zich (seksueel) aangetrokken voelt tot kinderen. Een pedoseksueel is iemand die daadwerkelijk seks heeft met kinderen. Een pedofiel hoeft dus niet per definitie kinderen te misbruiken. Ik vind dat hier een belangrijk verschil in zit. Zoals je zelf al zei hangt er een taboe rondom pedofilie. Hierdoor durven veel pedofielen er niet voor uit te komen, en zich niet te laten behandelen. Uiteindelijk kan dit ontaarden in pedoseksualiteit. In mijn ogen is het belangrijk pedofilie bespreekbaar te maken. Ik geloof dat de meeste pedofielen hier niets aan kunnen doen, en dat het aangeboren is. De vraag is wat ze ermee doen. Het wordt fout zodra zij kinderen gaan misbruiken. Het is jammer dat mensen pedofielen vaak zien als kindermisbruikers, en dat mensen het onderscheid niet kennen tussen pedofilie en pedoseksualiteit. Dit zou helpen het onderwerp beter bespreekbaar te maken.

Omdat kinderen en vooral erg jonge, noch lichamelijk, noch geestelijk klaar zijn voor sexueel contact met een volwassene!

Uw conclusie is verkeerd. Pedofilie wordt niet geaccepteerd in ONZE maatschappij. Er zijn andere culturen en volksgroepen waarin dit wel geaccepteerd wordt (bv. huwelijk van een kind met een volwassene).

omdat je gewoon met je handen van onschuldige kinderen af moet blijven, zo simpel is het

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100