Beïnvloedt het dragen van een decolleté in een schoenenzaak,door de verkoopsters op de herenafdeling het klantenbestand, dan wel de verkoopcijfers?

Je kunt je het wel voorstellen, je zit daar op de stoel met de verkoopster aan je voeten, op zo'n lullig bankje, dat schuin afloopt en ze gunt je een royale inkijk,al dan niet bewust.
Ben je als man dan niet sneller geneigd op haar suggesties betreffende de door haar aangeprezen schoenen in te gaan, dan wanneer een oudere hooggesloten dame daat zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zal persoonsgebonden zijn: bij de ene man wel, de andere man niet. Daarnaast zal een homofiele man er waarschijnlijk niet warm of koud van worden. Ik denk wel, dat een prettig ogende verkoper M/V beter verkoopt, dan een minder prettige. Maar ook het gedrag is erg belangrijk en misschien wel belangrijker: een verkoper M/V die ongeïnteresseerd, nors, bemoeierig etcetc is zal eerder klanten de zaak uitwerken met niks dan met een goede koop. Zou wel een leuk onderzoek zijn: hoe verkoopt iemand, die beeldschoon is maar zich schofterig gedraagt t.o.v. iemand die minder bedeeld is door moeder natuur maar vriendelijk en prettig is. ;-)

Ja die verkoopster doet dat niet voor niets, vrouwelijke charmes in de strijd werpen is dodelijk voor de portemonnee van de man. Hangt wel een beetje af van het decollete.....

Denk toch wel dat je heel simpel moet zijn,om daar voor een paar dure schoenen te kopen.Natuurlijk wordt er wel geloerd, maar misschien ook wel om gelachen {onderelkaar}

Ja onbewust zullen een hoop mannen daar gevoelig voor zijn. Die mannen zullen dan soft worden en sympathie voor de verkoopster krijgen en dan zullen ze sneller tot het kopen van de schoenen overgaan. Ze "gunnen" als het ware de verkoopster de verkoop. Hoe zwak ook, maar het zal zeker invloed hebben. En natuurlijk zijn er ook heel veel mannen die zich daar niet door laten verleiden maar die zullen dus niet bewust minder gaan kopen. De mannen die het wel leuk vinden zullen wel sneller gaan kopen. Dus antwoord op de vraag: ja het zal van invloed zijn.

Misschien zullen de mannen iets langer blijven rondhangen maar de omzet lijkt me niet. Dat heeft meer te maken met het feit of de schoenen je bevallen en hoe vriendelijk de verkoper is.

Het zou het bezoek van hetereosexuele mannen doorgaans wel veraangenamen en mogelijk qua tijdsduur (meer keuzeproblemen) kunnen verlengen. Daarentegen is het uit eigen ervaring niet altijd bevorderlijk voor de relatie die zo'n man al heeft (als zijn partner er bij is). De geboden inkijk in vrouwelijke vormen en schoonheid zou in dat geval een tegenovergesteld dus negatief effect kunnen hebben.

Geen goed idee als echtgenote of vriendin in de buurt is, dan kun je de verkoop letterlijk onder je schoenen schrijven. Probeer maar liever de klant te overtuigen van je product en je vakmanschap dan van je decolleté. Anders komt ie morgen ruilen en moet je weer op je knieën!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100