Kun je trouwen in een andere gemeente dan je woont, waar je wel in ondertrouw bent geweest?? ZIE UITLEG!!????

Stel, je woont in woonplaats A en gaat daar in ondertrouw, en je wilt in woonplaats A ook gaan trouwen. Tussen de ondertrouw en het huwelijk ga je verhuizen naar woonplaats B en je schrijft je in, in die gemeente. Mag je dan alsnog in woonplaats A trouwen?? Zo ja, is daar nog iets extra's voor nodig? Je bent immers al in woonplaats A in ondertrouw gegaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan gewoon. Een kennis van mij heeft onlangs hetzelfde gehad.

Je kunt tegenwoordig trouwen in een andere gemeente dan die waar je woont. Er zijn mensen die trouwen in een mooi plaatsje, omdat het lieflijke pitoreske stadhuis van die plaats zo leuk staat op de foto's . Als u aangeeft te willen trouwen in een andere gemeente dan de gemeente van aangifte, dan moeten alle documenten, inclusief een afschrift van de akte van de huwelijksaangifte, in bezit komen van de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar getrouwd wordt. Als je dus inmiddels in gemeente B woont, dan geldt de huwelijksaangifte (ondertrouw) in gemeente A nog steeds en bovendien heeft die gemeente A dan ook al alle papieren. Je moet dan nog wel de inschrijving van woning in gemeente B meebrengen, voor de volledigheid.

Onze zoon en zijn lief wonen idd in A, maar zijn aan het strand in Renesse getrouwd. Dat is dus wel mogelijk. De enige voorwaarde was toentertijd, dat je dus op een vast adres moest trouwen. Zij hadden het graag in de branding gedaan, met de blote voeten an de zee, maar dat stond de wet niet toe. Ze zijn daarom in een restaurant aan zee getrouwd en na het officiële gedeelte alsnog de zee ij gegaan,waar de rest van het ceremonieel plaats vond. En laat dat nu vandaag precies 8 jaar geleden zijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100