Je heb 2 ouders, 4 grootouders, etc., na zoveel generaties heb je heel veel voorvaders. ..maar vroeger leefden minder mensen. Hoe rijmt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stel je trouwt met je nichtje, en je krijgt een zoon, dan heeft die zoon twee overgrootouders minder dan in jouw redenatie, omdat jij en je nichtje dezelfde opa en oma hebben. Zo is het ook met verdere voorouders dan opa en oma. Je trouwt dan niet direct met een nichtje, maar wel met iemand die heel veel generaties terug een gezamelijke voorouder kan hebben. En dan vallen er voorvaders tegen elkaar weg zeg maar.

Ze gaan dood op een moment, dus alleen in je mind kan het zo zijn dat het er steeds meer worden, maar in werkelijkheid worden het steeds minder omdat het meer en meer gaat overlappen... Stel dat Adam echt leefde, dan was hij de ene grootvader van ons allemaal... snap je nu?

Omdat die minder mensen meer kinderen kregen en jij dus niet alleen die voorvaderen hebt maar deelt met heel veel anderen.

Er leefden niet minder mensen vroeger. Er leefden er wel 100 miljard. Dat is veel meer dan er nu levend rondloopt.

ze leefden niet allemaal tegelijk ;)

Omdat jouw grootouders ook de grootouders zijn van heel veel mensen die nu leven. Ikzelf heb een stamboom van mijn hele familie; netjes gebundeld in een mooi boek. Deze stamboom begint bij 1 man en eindigt bij een hele rits mensen die nu op aarde leven. Als je dat zo leest is het logisch dat nu meer mensen leven op aarde dan vroeger.

Als je alle mensen die jouw voorouders waren tezamen neemt zijn dat heel veel mensen. Belangrijk is het om te beseffen dat al die mensen ook niet tegelijk leefden. Ze leefden kregen [veel] kinderen, die weer kinderen kregen. En gingen dood. Jij zit gewoon in een 'schuivend' generatie-boompje. Nu leef jij. Maar jouw achterkleinkinderen zullen jou wellicht niet meer levend meemaken.

Precies; tientallen generaties terug zijn er veel meer mensen familie dan we denken. Iemand die graag genealogieën uitzocht zei ook; als je maar lang genoeg teruggaat, tot voorbij de middeleeuwen, vind je geheid wel iemand van adel in je stamboom terug, misschien zelfs wel een beroemd leider!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100