Wanneer moet je een envelop openlaten en wanneer plak je 'm dicht?

Vroeger was het gebruikelijk om een ansichtkaart in een open envelop (met flap naan binnen gevouwen) te versturen, tegenwoordig zie je steeds vaker dat enveloppen ook dan worden dicht geplakt. Hoe hoort het eigenlijk? Ik moet uitnodigingen versturen voor de 80ste verjaardag van mijn vader. Het betreft een in vieren gevouwen A-4tje in een envelop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Men liet vroeger de envelop open omdat hij dan als drukwerk verstuurd werd.En dat tarief was goedkoper. Sinds er nog maar 1 tarief is, maakt het niet meer uit of je hem open laat of dicht plakt

dat stamt nog uit de tijd dat je bij een dichte envelop meer porto moest plakken dan bij een die open bleef. kaarten plakte je niet dicht, omdat dat goedkoper was. gezien dat dit al lang niet meer zo is, zou ik de uitnodigingen gewoon dichtplakken. voor zover ik weet bestaan er verder geen regels voor.

Maakt tegenwoordig helemaal niet uit, denk wel dat een dichte envelop altijd met inhoud aankomt.

Bij persoonlijke post (en dat is het in jouw geval) hoort de enveloppe dicht te zijn. Bij drukwerk mag/mocht ie open blijven en was dat goedkoper. Nu maakt het niet meer uit.

Ik zou hem dicht doen heb vorig jaar met kerst gehad dat iedereen een lege envelop kreeg met excuus brief dat ze kaart kwijt waren..

vertrouwelijke info ? dichtplakken... verder maakt het niet zoveel uit gok ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100