mijn buren zijn onredelijk wat doe ik?

het zijn blijkbaar geen praters en snel gefrustreert, en ik weet niet wat ik verkeerd doe aangezien dat ik van mezelf niet kan zeggen dat ik overlast maak. om dat te gaan vragen vind ik ook weer zoiets waarvan ik vind dat dat niet aan mij is om wat te gaan bespreken. waarschijnlijk zijn ze toch niet voor rede vatbaar, maar ze zijn duidelijk bezig mijn grenzen te verleggen en het begint al met persoonlijke eigendommen stuk maken.

Toegevoegd na 39 seconden:
o,ja verder geen problemen in de buurt, ook niet van de andere buren...

Toegevoegd na 17 minuten:
geen antwoorden a.u.b. wat betreft mijn karakter, want ik kan nooit nee zeggen, en sta voor iedereen klaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ze onredelijk zijn is een erg subjectief gegeven, dat vinden ze van jouw misschien ook. Ik heb ook ooit buren gehad waarvan ik erg veel last had; hoevaak ik daar aan de deur heb gestaan met het vriendelijke verzoek iets rustiger aan te doen....zucht. Tóch zou ik, als ik je was, overwegen eens aan te bellen en te vragen of ze misschien overlast ervaren van je. Zo hoef je niet te raden naar de oorzaak van hun gedrag maar hoor je het van hunzelf. Mochten er dingen zijn die ze dwars zitten hebben ze de mogelijkheid dat te zeggen, hoeft niet maar dan mogen ze je er ook niet meer op aankijken. Wellicht komt er een leuk gesprek op gang en komt er meer wederzijds begrip. En anders heb jij het in ieder geval geprobeert.

hm.. Kan me goed voorstellen dat je je buren lastig vind. Zij vinden jouw waarschijnlijk ook lastig. Ik moet zeggen.. Ik irriteer me nu al aan jou, en je houding. Reacties zoals van 'Ja, dat ga ik hier niet allemaal zetten; Moet ik ook mijn telefoon nummer erbij zetten' en 'Geen opmerkingen over mijn karakter, ik sta altijd voor iedereen klaar' zijn een beetje vreemd als je mensen vraagt om hulp. Je moet eens beginnen met een conversatie met je buren. Als je aangeeft dat je denkt dat ze er niet voor open staan, is het compleet onzeker dat dat zo is. Je hebt het immers nooit geprobeerd. En altijd voor iedereen klaarstaan maakt je nog niet een mens wat makkelijk geaccepteerd wordt. Ook jij kan hinderljike trekjes hebben

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100