Er is vandaag ingebroken bij een familielid van me. Ze hebben o.a. de paspoorten meegenomen. Wat zouden de inbrekers daar mee kunnen doen?

Zouden die paspoorten misbruikt kunnen worden voor identiteitsfraude of is daar meer voor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In theorie kunnen ze het gebruiken om zich te identificeren, als ze maar genoeg op de persoon op het paspoort lijken (En in geval van online / copie insturen: ALtijd). Hiermee dan leningen aangaan, danwel andere verplichtingen.En uiteraard zijn ze interessant voor de zwarte markt

Gebruiken om bijvoorbeeld de grens over te komen

Identiteitsfraude inderdaad, met dat paspoort en creditcard/andere betaalpas kan je makkelijk online dingen bestellen. Dus snel aangifte doen en de passen laten blokkeren.

paspoorten zijn zeer waardevol voor kwaadwillenden, op andermans identiteit allerlei criminele activiteiten uitvoeren, noem maar op. Kijk eens op : www.fraudehelpdesk.nl of op www.overheid.nl/identiteitsfraude. Een paspoort of ID-kaart is op de zwarte markt soms zo'n 50.000 euro waard. Belangrijk is om direkt aangifte van vermissing te doen en ook bij je woongemeente aan te geven dat je document gestolen is (moet sowieso als je een nieuw reisdocument nodig hebt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100