een vraag over het irritant geluid die jongeren weg moet jagen op openbare plaatsen,kunnen mensen met een gehoorapparaat dat geluid ook horen?

hun gehoor word toch versterkt door dit gehoorapparaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hun gehoor wordt inderdaad versterkt. De frequenties zijn echter zo hoog dat oudere mensen dit al niet meer kunnen horen, omdat hun gehoor teveel schade heeft 'geleden' door al die jaren heen. Dus zelfs al worden die frequenties versterkt voor hen, ze kunnen ze nog steeds niet horen, omdat die frequentie voor hen immers te hoog is. (Een hoge frequentie kunnen horen is niet hetzelfde als een zacht geluid kunnen horen)

Het gehoor van slechthorende wordt aangepast door een gehoorapparaat wat de zake frequentie juist weer op haast of bijna normale sterkte brengt Toegevoegd na 25 seconden: zake is zwakke Toegevoegd na 12 minuten: JUa dat kunnen ze horen

Als de gehoorafname door oudere leeftijd veroorzaakt wordt dan zal een gehoorapparaat de hoge frequentie misschien wel doorgeven, maar het gehoor kan deze frequentie zelfs met veel versterking niet meer kunnen waarnemen. Gehoorapparaten versterken eigenlijk alleen hoofdzakelijk die geluiden die voor spraakverstaanbaarheid van belang zijn, het frequentiegebied ligt ruim onder de frequentie van de pieptoon. Als het om jonge personen gaat met een specifieke schade in juist dát gebied dan is het onwaarschijnlijk dat zij na versterking het geluid nog waarnemen. Wel jammer, want zij behoren toch tot de doelgroep voor wie het irritante geluid bedoeld is. Uit eigen ervaring weet ik dat boven de 30 de hoogste waar te nemen frequentie snel onder de 15 kHz zakt. Jongeren konden vroeger een oude beeldbuis TV duidelijk horen piepen (15625 Hz) terwijl rond de leeftijd van 30 de piep niet meer waar te nemen was. Moderne TV piepen doorgaans niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100