Uitspraken over Moslims vallen onder vrijheid van meningsuiting, maar ik heb een groot probleem als het over Joden gaat?

Straks na de show van Najib Ahmali zitten kijken en deze opmerking van hem blijft maar door mijn hoofd malen...

Waarom is het dus vrijheid van meningsuiting als ik het over Moslims heb. En als ik een uitspraak over Joden doe dan heb ik een groot probleem?

Waarom eigenlijk?

Toegevoegd na 2 minuten:
Najib Ahmali moet natuurlijk Najib Amhali zijn...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk heeft Antwoordman wel een punt. De holocaust speelt wel degelijk een rol in deze kwestie en er wordt wel veel aandacht aan besteed op de middelbare school en eventueel de basis school tijdens de geschiedenis lessen. Dus het woord "jood" zal emotionele empathische reacties uitlokken bij het horen daarvan. dat neemt niet weg dat iedereen gelijk is want als je bij de hedendaagse uitspraken jegens moslims het woord moslim door jood zou vervangen heb je grote kans dat het CIDI op je dak zit. Maar ja ik snap het wel dus bij deze waag ik een poging. joden wereldwijd gun ik het beste. De Israëlische regering ,het Israëlische leger met de fosfor bommen en iedereen die achter deze 2 groepen staat is geen haar beter dan de Nazi's met hun gaskamers. Tot slot is het onbegrijpelijk (althans voor mij) dat zowel moslims als joden elkaar verachten terwijl ze zoveel gemeen hebben.

Snap je dat echt niet? De verschrikkingen van holocaust leven nog steeds bij de mensen.

Er zijn in de wereld veel volkeren vertrapt en vermoord, Maar de joden waren destijds voor veel mensen voor het eerst een duidelijk voorbeeld, omdat het zo dichtbij was. Het waren vaak mensen uit je eigen buurt, colega's, buren. kennissen zelfs vrienden. Het was zo dichtbij. Na de tweede wereldoorlog zijn we het pas goed gaan beseffen wat de joden aan gedaan was. Toen kwamen pas de gruwelijke verhalen, onwerkelijk, onvoorstelbaar en zo dichtbij! Deze ervaring ,voor zoveel mensen ,is een eigen leven gaan lijden en is eigenlijk nooit afgezwakt, nooit vergeten, het is een begrip geworden en zo gauw als iemand over joden gaat praten, is dat gevoel weer terug. De laatste tientallen jaren zijn er zoveel verdrukte volksgroepen bijgekomen, waar ook gemoord is dat we er een beetje ongvoelig voor zijn geworden. Bijna dagelijks lezen we over berm en autobommen die alsmaar tientallen slachtoffers maken, maar het raakt ons nog amper, het is ver genoeg weg. Maar stel dat er morgen bij schiphol een aanslag is en er valen 45 doden, allemaal nederlanders, dan staan we wel op scherp, omdat dat dichtbij is , eigenlijk om de hoek. Zijn er moslims bij de aanslag betrokken, dan zal er geen goed woord voor zijn, dat het joden zouden zijn is onvoorstelbaar voor ons. Die doen zoiets niet, denken we. Eigenlijk verdedigen we de joden en verwerpen we de moslims, dat is zo gegroeid. Dat de moslims een vredelievend volk is, kan er bij veel mensen niet in, maar voor de palestijn zijn de joden het ook niet. Het gaat er dus maar om hoe dicht bij het gebeurt en hoe de voorgeschiedenis is. Dus doen we nog steeds geen uitspraak over joden zonder er last mee te krijgen en veroordelen we andere bevolkingsgroepen zonder hier bij stil te staan.Ja zelfs met het grootste gemaak. Zo zit de mens in elkaar.

Ik bekijk deze vraag toch wat op een andere manier. Wij in Nederland hebben veel aan de joden te danken, wat dacht je bijvoorbeeld van de vele banken in Nederland die de joden in bezit hebben, waar wij altijd geprofiteerd hebben, nog steeds. Het hele banksysteem in Nederland is volgens mij bedacht door de joden. Joden zijn erg goed in het maken van geld, altijd al geweest, dat is geen geheim. Kijk maar eens naar hoe groot de joodse gemeenschap was voor dat de tweede wereld oorlog begon. Moslims daar in tegen verblijven relatief kort in Nederland, Nederlanders zien nog niet de voordelen van de moslim cultuur of ervaren deze nog niet. Een Nederlander zal een Jood dus eerder verdedigen dan een moslim.

Vrijheid van meningsuiting is nog geen excuus om mensen te beledigen of deze nu moslim of jood zijn.

De meeste mensen in NL hebben de oorlog niet eens zelf meer meegemaakt. Toch kan ieder kind je grofweg vertellen wat er is gebeurd. Oorlogen die nadien plaatsvonden (welliswaar niet op dezelfde schaal), proberen we veel meer te vergeten en te bagatelliseren. Echter, voor mensen die de oorlog in Bosnie of Somalie of waar ook hebben meegemaakt, zullen dat ook niet snel/nooit vergeten. Die mensen hoor je nauwelijks en worden hier hooguit als vluchteling gezien. Natuurlijk kan men in die landen niet altijd wat doen, maar pas als het mensenleed (heel) dichtbij is, is men bereidt wat te doen. Tot die tijd geldt (nu nog steeds) de 'ver-van-mijn-bed-show'. Joden zijn net als Japanners (ook een bevolkingsgroep die niet echt zachtzinnig was in WOII) erg gesteld op hun 'eigen volk eerst'. Moslims zijn veel meer verdeeld over/in verschillende bevolkingsgroepen en zo niet te vergelijken. Ergo, als je een jodengrap maakt, heb je het over een specifieke groep mensen die zich alle verbonden voelen met de holocaust. Als je een moslimgrap maakt, heb je het veelal over een baardmans hier of daar, zonder een specifieke groep mensen aan te spreken die een gemeenschappelijke traumatische ervaring hebben meegemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100