Is er een voorrangsregel/etiquette aanwezig voor deuren?

Stel er wil iemand naar buiten en iemand wil naar binnen. Wie heeft er voorrang?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je empatisch bent laat je niemand in de kou staan. Dat betekent in de winter dus, dat iemand die buiten staat het eerst door de deur naar binnen mag. De warmte in, zo gezegd. Verder laat je oude vrouwtjes natuurlijk niet wachten. Ach, een beetje beleefdheid doet wonderen. Dan denk je niet na over voorrangsregels en etiquette.

In vervoersmiddelen is het diegene die uitstapt (naar buiten gaat) die voorrang heeft. Dat lijkt mij in de horeca minstens even zo beleefd.

Naar buiten heeft voorrang. Simpel omdat de ruimte in de ingang en daar achterliggende plek vaak te klein is om te passeren. in de bus is het ook irritant als men instapt terwijl de halve bus er nog uit moet

voorang bestaat niet bij het in en uitstappen van een deur , meer een sociale regel dat je eerst iemand laat uitstappen voor dat je instapt. bij een deur in huis bijvoorbeeld , is het volgens mij normaal dat die gene waar de deur naar toe beweegt moet wijken voor de gene die er door heen loopt.

Ik houd altijd aan dat iemand eerst naar buiten moet voordat er binnen weer een plekje is voor een 'nieuw' iemand.

Gaat de deur naar binnen open,dan krijgt de persoon die naar binnen wilt gaan voorrang.Gaat de deur naar buiten open,dan krijgt de vertrekkende persoon voorrang.Dit natuurlijk niet in geval van nood.

degene die het eerst is heeft voorrang .Net als in het verkeer. Als je tegelijk bij 'n glazen deur komt , bepaalt de hoffelijkheid wie voorrang heeft .Iemand met 'n kindje in de arm of 'n giga boodschappentas zou ik voor laten gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100