Wat is een goeie manier om je eigen "lifecoach" te zijn?

Met andere woorden, hoe kan je het beste je eigen persoon sturen/richtlijn geven om balans te vinden in je leven.
Met betrekking tot het uitgeven van geld, de juiste partner vinden(en houden) goed positieve kijk hebben op het leven en vooral tevreden zijn.
Wie kent een goed boek om hier antwoorden in te vinden?

Heeft betrekking op studie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goeie vraag! Wat ik vaak doe: met mezelf praten, op een liefdevolle manier. Als ik me rot voel vraag ik mezelf wat er nu eigenlijk echt aan de hand is, wat ik mezelf kan geven om me beter te voelen. Dit hoeft niet veel tijd te kosten, ook al doe je het maar een paar minuten, je voelt je vaak dan alweer ietsje beter. De boeken waar ik veel aan heb gehad zijn Spiegelogie van Willem de Ridder en Heel je leven van Louise Hay. En als je op onderstaande site kijkt, zie je vast wel een boek wat je aanspreekt.

Ja, zelfreflectie is erg goed om te doen, zo ontwikkel je zelf en weet je waar je aan moet werken. Zo zal je beter handelen in vergelijkbare situaties! Kijk eens naar Mevlana.

Bronnen:
http://www.lightsong.info/soefisme/threshold.php

Als direct antwoord op je vraag: Mindfulness, specifiek op het gebied van positieve kijk hebben en tevreden zijn. Boeken van Jon Kabat-Zinn: - Handboek meditatief ontspannen - Waar je ook gaat, daar ben je - Thuiskomen bij jezelf - Honderd lessen in mindfulness

Als je het zelf wilt leren door erover te lezen en te oefenen, kun je "Word je eigen Mastercoach" lezen van Tim Koldijk en Mabel van Dungen. Ik ken ze zelf vanuit trainingen en ze zijn erg goed! Het boek is gebaseerd op NLP. Je ziet beter waarom dingen bij jou wel of niet werken in je leven en hoe je dat kunt veranderen. Tim geeft trainingen bij oa Andromeda.

Bronnen:
Eigen ervaring als Coach

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100