Waarom rijdt u nooit 110 waar u slechts 80 mag?

A. Ze zouden me eens aan kunnen houden / een boete kan ik nu niet hebben.
B. Dan rijd ik gevaarlijk(er).
C. Och dat doe ik wel eens, hoor.
D. Slecht voor 't milieu.
E. Kost meer benzine/slijtage... Kan dat extra geld niet missen.
F. Ik zou me schamen t.o.v. de andere weggebruikers.
G. Anders: ...
H. Combi van (punten hierboven): bijv. 'B & F'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

C. en weet je dat zouden er meer moeten doen :-) nee hoor ik vind mezelf wel eens aso maar kom op hee. 80 is echt een rot snelheid. bij 50km rij ik wel 80 dus strikt genomen rijd ik 30 km te hard standaard

C. Eerlijk is eerlijk.

G. Ik heb geen auto.

Tja... 110... gecorrigeerd bedoel je? In dat geval is het G: Anders. Als je gesnapt wordt, krijg je direct een aantekening. En om eerlijk te zijn: 109 rijd ik incidenteel wel eens op een 80-k weg, maar meestal hou ik me keurig aan een snelheid van zo'n 10 km/u te hard :)

Een combi tussen de meeste van de punten.

ik rijd nog te hard achteruit de oprit af dus dan weet je genoeg

tis trouwens zo dat 110 milieu vriendelijker is dan 80 km 'per uur! ;) en van die slijtage is ook broodje aap verhaal... niet geloven hoor!! waarom denk je dat je in nederland maar 120 mag? en geen 180+ zoals in duitsland.. heeft allemaal met milieu te maken.

A b en c, afhankelijk van de situatie

Ik ben erg braaf. Maximaal 90, maar 80 vind ik ook geen probleem. Het is veiliger. En ik heb gemerkt dat het voor je reistijd geen fluit uitmaakt of je 80 of 110 rijdt.

G ik heb geen auto maar ik heb nog nooit in een auto gezeten dat helemaal keurig volgens de regels reed

H. A. Een boete is zo zonde van je geld. C. Ik heb wel es harder gereden dan die 110. G.: Als me auto vol zit met personen of spullen.

B. Ik ben echt niet superbraaf met snelheid, maar let wel altijd op veiligheid. Een 80-weg is simpelweg niet ingericht op een snelheid van 110. Je kan alleen veilig 110 rijden op een 80-weg als al het overige verkeer je snelheid goed inschat en zich zelf wel aan de regels houdt (bijvoorbeeld voorrang geven als ze de 80-weg op willen draaien) en zo'n hoge dunk heb ik niet van ale verkeersdeelnemers...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100