Waarom komen sommige misstanden die al jaren bestaan, en waar alle betrokkenen van weten, soms opeens als Groot Nieuws in de krant?

Nu bv weer de Defensie Materieel Organisatie. De misstanden die nu in de krant staan, komen al minstens 25 jaar voor en iedereen die er werkt weet dat.

Toegevoegd na 3 minuten:
Maar het gaat mij niet speciaal om DMO, maar om het verschijnsel dat dit soort dingen opeens in de pers komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het jaren angstvallig verborgen wordt gehouden voor de media, maar op een dag gaat iemand lekken en dan is er geen houden meer aan. Zeker met de komst van de huidige media kun je dat soort misstanden bijna niet meer verborgen houden. Vroeger lukte dat nog wel eens.

Soms kan iets na jaren pas bewezen worden of er is nieuw bewijsmateriaal naar voren gekomen.

Vergeet niet dat het om de overheid en ook nog om Defensie gaat. Zie bron. Wie durft er de kat de bel aan te binden? M.a.w. wie lekt kan het verder heel vaak wel vergeten. De boodschapper ofwel de klokkenluider wordt gestraft, want de rotzooi mag kennelijk niet naar buiten van de gevestigde orde, de machthebbers. Ongelijk toegeven komt in het woordenboek van sommige ambtenaren niet voor. En dan heb je ook nog de bevolkingsgroep die een kritische pers slecht en links vindt omdat die mensen het grote en grondwettelijke recht van vrije drukpers niet begrijpen.

Bronnen:
http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENL...

Je moet geen slapende honden wakker maken! Alle betrokken partijen weten dat ,en beschermen elkander zo . Komt het om een of andere reden toch in het nieuws,ja dan is het groot nieuws!

Omdat die mensen die het NU naar buiten brengen er baat bij (denken te) hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100